Burse - Fonduri mutuale

A fost un an greu, dar investitorii revin în fonduri mutuale: 6.000 de investitori în plus în octombrie, la maximul din februarie 2020 încoace. Astfel, numărul investitorilor a ajuns la 341.580

A fost un an greu, dar investitorii revin în fonduri...

Autor: Liviu Popescu

04.12.2020, 17:30 919

♦ Octombrie este a cincea lună consecutivă când numărul de investitori în fonduri mutuale creşte ♦ Pe parcursul lunii octombrie, subscrierile în fondurile mutuale de investiţii s-au ridicat la 208 milioane de lei.

Pe parcursul lunii octombrie din 2020, numărul de investitori în fonduri deschise de investiţii s-a majorat cu aproape 6.000 de persoane, la circa 341.580 şi a atins astfel cel mai ridicat nivel din februarie încoace, arată calculele făcute de ZF pe baza celor mai re­cente date ale Asociaţiei Admi­nistra­torilor de Fonduri (AAF).

Astfel, numărul de investitori în fonduri mu­tuale a urcat în octombrie pentru a cincea lună consecutiv şi a ajuns la cel mai ridicat nivel de când coronacriza se infiltra în ramurile economiei, iar autorităţile gândeau mă­suri de carantinare, ceea ce ulterior avea să ducă la o volatilitate sălbatică pe piaţa de capital. Spre com­paraţie, în februarie 2020 numărul de in­vestitori era de 356.400 (atât persoane fizice, cât şi persoane ju­ridice).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO