Burse - Fonduri mutuale

47 de firme listate la Bursă îşi anunţă rezultatele pe 14 august. „Ne blochează“, spun brokerii

47 de firme listate la Bursă îşi anunţă rezultatele...

Autor: Liviu Popescu

29.07.2019, 07:43 1131

Un număr de 47 de companii din cele 84 listate pe segmentul principal de tranzacţionare al bursei româneşti îşi vor raporta pe 14 august rezultatele financiare aferente primului semestru din 2019, iar brokerii susţin că o astfel de concentrare a informaţiilor într-o singură zi este o mare bătaie de cap pentru investitori. 

Printre emitenţii care vor publica în această şedinţă rezultatele financiare semestriale se numără şi blue chip-urile Banca Transilvania, Digi Communications, Nuclearelectrica, Fondul Proprietatea. De altfel, jumătate din cele 16 companii ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal BET anunţă într-o singură zi rezultatele pentru primele şase luni - 14 august.

„Această concentrare a ştirilor într-o singură zi este o mare bătaie de cap pentru investitori. Pentru cei cu un caracter speculativ este aproape imposibil să treacă măcar sumar prin aceste rapoarte şi mai apoi să poată lua o decizie înainte de începerea şedintei de tranzacţionare. Astfel, fiecare investitor îşi restrânge numărul de emitenţi analizaţi şi în consecinţă lichiditatea este afectată“, spun analiştii de la societatea de brokeraj Prime Transaction. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO