Burse - Fonduri mutuale

3 candidati pe un loc pentru administrarea a 520 mil. euro la SIF Oltenia

22.10.2008, 19:27 106

21 de persoane candideaza pentru ocuparea celor 7 locuri din Consiliul de Administratie al SIF Oltenia (SIF5) in cadrul alegerilor care vor avea loc cu ocazia Adunarii Generale a Actionarilor de la mijlocul lunii noiembrie.

Miza pentru un loc in Consiliul de Administratie al SIF Oltenia o reprezinta posibilitatea de a participa la luarea unor decizii importante cu privire la administrarea portofoliului societatii care cuprinde participatii importante, printre care se regasesc 6,12% din actiunile BCR si 5,42% din BRD. Valoarea activelor SIF Oltenia se ridica la sfarsitul lunii septembrie la aproape 520 de milioane de euro.
Printre candidati se numara cei 7 membri actuali ai Consiliului de Administratie, respectiv presedintele Dinel Staicu, vicepresedintele Tudor Ciurezu, Florian Buzatu, Margareta Racovita, Gheorghe Blidaru, Vasile Salapa si Mihai Doru Lupoae.
Lista candidatilor mai cuprinde nume cunoscute de pe piata de capital, cum ar fi investitorii Dumitru Tudor si Constantin Fratila, dar si presedintele Asociatiei Brokerilor, Dan Paul, sau Cristian Sima, seful societatii de brokeraj WBS Romania.
De pe lista nu lipsesc nici bancherii sau administratorii de fonduri mutuale, respectiv Ion Mincu-Radulescu, presedintele OTP Asset Management si Paul George Prodan, vicepresedinte al Diviziei de Piete Financiare in cadrul Credit Europe Bank.
In competitie s-au inscris si persoane care au ocupat pana in prezent diferite functii in cadrul SIF Oltenia, cum ar fi Gheorghe Chirila, care a fost director de departament iar in prezent este director general al Lacta Giurgiu, Carmen popescu, consiliera presedintelui SIF5 si Viorica Coman, economist in cadrul reprezentantei SIF5 din judetul Dambovita.
Un grup important il reprezinta candidatii propusi de omul de afaceri Catalin Chelu sau de diferite companii apartinand acestuia. Petru Mihalcea este consilier juridic la Galgros Galati si Spit Suceava, doua dintre firmele lui Chelu, iar Maria Serban este director economic la Vulturul Comarnic. Chelu a fost reprezentat pana acum in CA de Margareta Racovita si Mihai Lupoae.
Pe lista se mai regasesc Constantin Bidircea, membru in conducerea societatii de brokeraj Oltenia Grup Invest, Stefan Mormoe din Bailesti si Alexandru Dunavatu din Galati.
Alte cinci persoane care si-au depus candidatura au fost respinse de conducerea SIF Oltenia din cauza ca nu respectau regulile impuse, printre si aceea de a nu fi facut parte in ultimii ani din conducerea altei SIF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO