Burse - Fonduri mutuale

2Performant, platformă de tehnologie listată pe piaţa AeRO a BVB, estimează afaceri de peste 25 mil. lei la finalul anului, plus 26%. Compania pregăteşte o majorare de capital prin care speră să atragă investiţii de 5 mil. lei

Dorin Boerescu, CEO şi preşedinte Consiliu de Administraţie 2Performant

Dorin Boerescu, CEO şi preşedinte Consiliu de Administraţie 2Performant

Autor: Cristina Bellu

26.04.2021, 12:42 341

Compania de tehnologie 2Performant, listată pe piaţa AeRO a BVB (simbol bursier 2P), mizează pe afaceri de 25,58 milioane de lei la finalul anului, în creştere cu 26% faţă de 2020.

Prognoza pentru 2021 marchează încă un an de creştere pentru companie, după ce anul trecut 2Performant a încheiat cu afaceri de 20,28 milioane de lei, plus 31% faţă de 2019.

„În 2020 am confirmat potenţialul de creştere al 2Performant, iar în 2021 ne propunem să continuăm dezvoltarea business-ului într-un ritm accelerat şi să punem bazele extinderii pe pieţele externe, unde avem o mulţime de oportunităţi”, spune Dorin Boerescu, CEO şi Preşedinte Consiliu de Administraţie 2Performant.

El apreciază că România este una dintre pieţele cu cel mai ridicat ritm de creştere în comerţul online, iar 2Performant va continua să valorifice această tendinţă prin creşteri de peste 20% în 2021 şi în următorii ani pe piaţa locală.

În acelaşi timp, compania estimează o creştere anuală a veniturilor din pieţele externe de 65%, începând cu 2021, astfel încât la finalul anului 2025 acestea să reprezinte 30% din veniturile 2Performant

Platforma de tehnologie a intermediat anul trecut peste 1 milion de vânzări pentru cele aproape 800 de magazine online din platformă, în valoare de peste 50 de milioane de euro.

Compania a decis să acorde acţiuni gratuite acţionarilor săi, în raport de 4 acţiuni gratuite la 1 acţiune deţinută, printr-o majorare a capitalului social cu suma maximă de 495.970 lei.

“Acordarea de acţiuni gratuite va fi realizată după finalizarea operaţiunii de majorare de capital social prin aport în numerar, astfel încât şi investitorii care vor participa la majorarea de capital vor beneficia de acţiuni gratuite”, transmit reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO