Burse - Fonduri mutuale

14 investitori cu miliarde de lei, despre 2022: zile agitate pe burse, câştiguri, dar nu la nivelul din 2021, şi încă ceva – fără supraîncredere că este simplu să investeşti. „Nu mă aştept la o performanţă similară cu cea de anul trecut (peste 30%), ci mai degrabă la una în linie cu randamentele pe termen lung (în jur de 10%)“

14 investitori cu miliarde de lei, despre 2022: zile...

Autor: Liviu Popescu

14.01.2022, 07:22 910

„Un risc mare văd pentru investitorii noi pentru că ultimii doi ani au adus profituri foarte bune, iar asta oferă de multe ori o supraîncredere mare «este simplu să investeşti»“.

„Care sunt aşteptările dumnea­voastră pentru piaţa de capital în anul 2022“ este întrebarea pe care Ziarul Financiar a trimis-o la cei mai mari investitori de la Bursa de Valori Bucureşti, adică la cei care administrează fonduri mutuale şi pensiile private din România, cu active totale de circa 25 mld. euro.

Chiar dacă s-a scurs deja o săptămână din 2022, deja Wall Street a trecut prin câteva zile agitate pe fondul unei minute a FED care implică posibile majorări de dobândă mai devreme decât se aşteptau pieţele, ceea ce arată că inflaţia este un risc puternic pentru burse.

De altfel, de 23 ori apare cuvântul „inflaţie“ în răspunsurile trimise de 13 administratori, atât fonduri mutuale, cât şi fonduri de pensii, la solicitarea ZF. „Omicron“ apare de două ori, „COVID“ de 2 ori, iar „volatilitate“ de şapte ori.

Mai jos sunt redate răspunsurile fiecărui investitor în ordine alfabetică a societăţii de administrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO