Burse - Fonduri mutuale

​1,1 mld. lei - subscrierile la emisiunea de titluri de stat prin bursă cu 2 zile înainte de încheierea ofertei. Primele reacţii ale investitorilor

​1,1 mld. lei - subscrierile la emisiunea de titluri de...

Autor: Liviu Popescu

06.08.2020, 21:30 359

♦ 395 mil. lei pe 2 ani la 4% pe an dobândă ♦ 146 milioane de lei pe 4 ani la 4,5% dobândă ♦ 575 mil. lei (119 milioane de euro) în tranşa în euro la 2% dobândă pe 5 ani ♦ Spre comparaţie, la precedenta emisiune de finanţare prin titluri de stat pentru populaţie prin bursă, cea din 2016, statul român a atras 735 mil. lei.

Doar joi şi vineri până la ora 13:00 mai pot subscrie investitorii persoane fizice pentru a împrumuta Minis­terul Finanţelor la dobânzi chiar şi de 4,5% pe an, iar potrivit datelor agregate de Ziarul Financiar în cele trei săptă­mâ­ni care s-au scurs de la începutul oferei, ordinele se ridică la 1,1 miliarde de lei.

Ulterior încheierii perioadei de subscriere, titlurile de stat vor fi listate la bursa de la Bucureşti, unde tot investitorii vor putea să le cumpere şi să le vândă, la care se adaugă şi instituţionalii, doar că aceştia vor fi şi cei care vor stabili şi preţurile în funcţie de cât de dornici sunt cu privire la acest plasament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO