Buget 2021

Dan Adrian Cherciu, Polisea, o firmă de inginerie industrială: În România există deja o tradiţie în a recruta forţă de muncă din Asia, dar e la nivel de calificare medie, noi avem nevoie de ingineri. "Noi activând în acest domeniu, inginerie industrială, ne confruntăm cu a găsi persoane pregătite, a devenit o adevărată aventură“

01.02.2021, 16:30 Autor: Miruna Diaconu

Dan Adrian Cherciu, Owner & General Manager, Polisea SRL, spune că există o reală problemă a forţei de muncă calificată, mai ales în industria din care face parte compania pe care o conduce. Deşi multe companii apelează la forţă de muncă adusă din ţările asiatice, mulţi oameni nu sunt calificaţi, ceea ce reprezintă o mare problemă pentru firmele în căutare de specialişti.

„Noi activând în acest domeniu, inginerie industrială, ne confruntăm cu a găsi persoane pregătite, a devenit o adevărată aventură. Paradoxul este că suntem în Craiova, un oraş cu o istorie industrială, însă am ajuns în situaţia în care este la limita imposibilului în a găsi îngineri în alte specializări decât IT. În România există deja o tradiţie în a recruta forţă de muncă din Asia, dar e la nivel de calificare medie, noi avem nevoie de ingineri“, spune Dan Adrian Cherciu, Owner & General Manager, Polisea SRL, în cadrul video­conferinţei organizate de Ziarul Financiar în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale „Buget 2021. Cum pregătim viitorul?“.

 

ZF Buget 2021 este o serie de videoconferinţe realizate de Ziarul Financiar cu susţinerea Buget 2021