Bănci și Asigurări

Zoltán Balázs devine director general adjunct şi coordonator al diviziei creditare şi administrare risc la OTP Bank România

Zoltán Balázs

Zoltán Balázs

Autor: Cristina Bellu

21.10.2020, 15:18 224

OTP Group, cel mai mare grup bancar din Ungaria, anunţă numirea lui Zoltán Balázs în funcţia de director general adjunct şi coordonator al diviziei Creditare şi Administrare Risc, în cadrul OTP Bank România.

”Focusul nostru este să oferim stabilitate într-un context macroeconomic greu încercat, dar şi să continuăm obiectivele asumate prin amplul program de transformare, numit Apollo. Noua viziune de business şi noua strategie bazată pe dezvoltare şi creştere organică pentru următorii patru ani prezintă oportunităţi, dar şi provocări”, spune Zoltán Balázs, care s-a alăturat OTP Bank România la începutul acestui an, în funcţia de Consultant în Management.

În acest interval au fost parcurse procedurile necesare pentru aprobarea oficială a Băncii Naţionale a României. Sub coordonarea sa, Divizia Creditare şi Administrare Risc asigură stabilitatea financiară şi contribuie la prevenirea şi controlul riscurilor.

Zoltán Balázs are studii solide în domeniul financiar-bancar şi experienţă semnificativă în diverse arii ale bankingului, inclusiv în vânzări corporate, administrarea riscului, managementul şi soluţionarea de portofolii de active neperformante şi expertiză în finanţarea şi dezvoltarea proiectelor de real estate.

Formarea sa academică include un MBA cu specializare în activităţi bancare şi antreprenoriat la Universitatea Case Weser. Anterior preluării noii poziţii în cadrul OTP Bank, Zoltán Balázs a deţinut roluri de management în industria bancară, precum CEO al Erste Real Estate în cadrul Erste Bank Ungaria sau Executive Director Risk la MKB Bank şi a avut rolul de consilier pentru segmentul de active neperformante în cadrul BCR.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcţie de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

Instituţia a raportat pentru primul semestru (S1/2020) un profit net de 17 mil. lei, în scădere cu peste 68% faţă de câştigul din aceeaşi perioadă din 2019, ca ur­mare a dublării costurilor de risc în con­tex­tul pandemiei de coronavirus (Covid-19).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO