Bănci și Asigurări

ZF Live. Mihai Dudoiu, casa de avocatură Ţuca, Zbârcea &Asociaţii. Amânarea creditelor: dobânda creditelor ipotecare care se acumulează pe o perioadă de maximum nouă luni va putea fi plătită în cinci ani, aceasta fiind o excepţie prevăzută de ordonanţă

Mihai Dudoiu

Mihai Dudoiu

Autor: Miruna Diaconu

01.04.2020, 19:12 270

♦ Dobânda creditelor de consum acumulată în perioada suspendării obligaţiilor de plată se capitalizează ♦ Societăţile care fac leasing operaţional şi care sunt organizate ca SRL nu ar intra sub incidenţa acestei ordonanţe.

Mihai Dudoiu, avocat la casa de avocatură Ţucă, Zbârcea & Asociaţii, a explicat prevederile Ordonanţei de Urgenţă 37/2020 în legătură cu suspendarea obligaţiilor de plată a creditelor în contextul crizei coronavirus, menţionând că normele de aplicare vor spune în detaliu cui i se aplică şi cum se face această suspendare de plată.

Conform OUG 37/2020, toate obligaţiile de plată ale debitorului, creditul şi dobânzile, sunt amânate pentru o perioadă de maximum nouă luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020. Pe toată perioada de suspendare, dobânda se acumulează şi se capitalizează la credit, singura excepţie fiind creditele ipotecare unde dobânda devine o creanţă care va putea fi plătită în termen de cinci ani. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO