Bănci și Asigurări

ZF Live. Mihaela Bîtu, CEO ING Bank: În 2020 am înregistrat o creştere a economisirii de 25%, chiar dacă nu oferim cele mai mari dobânzi de pe piaţă, ci dimpotrivă. Lumea este prudentă, caută stabilitate

Mihaela Bîtu, CEO ING Bank

Mihaela Bîtu, CEO ING Bank

Autor: Ramona Cornea

20.04.2021, 18:45 291

Anul trecut, economisirea a crescut cu 25% în cazul cli­en­ţilor ING Bank România, spune Mihaela Bîtu, CEO al băncii. 

„Anul trecut am observat în portofoliul nostru o creştere de 25% a economisirii. Lumea caută stabilitate. (...) Anul trecut, chiar şi cu IMM Invest, creditarea a înregistrat o creştere modestă, una de doar 3% faţă de o creştere cu 25% a surselor atrase, adică a economisirii atât în cazul populaţiei, cât şi al persoanelor juridice“, a declarat Mihaela Bîtu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Creşterea economisirii cu 25% arată că într-o criză oamenii şi companiile se repliază, intervine prudenţa şi responsabilitatea, un lucru care este normal, crede ea.

ING îşi propune o creştere de circa 9% - 10% a cre­di­tării pentru anul 2021, după ce anul trecut a înregistrat o creştere modestă în această zonă, de circa 3%, mai spu­ne Mihaela Bîtu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO