Bănci și Asigurări

ZF Live. Dan Dobre, director comercial la Signal Iduna: O contribuţie de 10 euro pe lună pentru un angajat acoperă servicii medicale de până la 25.000 de euro

Nişa poliţelor private de sănătate a fost anul trecut vedeta pieţei locale de asigurări, în condiţiile în care primele brute subscrise au crescut cu aproximativ 64%, până la 173 milioane de lei.

Piaţa asigurărilor de sănătate este încă la un nivel foarte mic în România, la circa 38 milioane euro, şi s-a dezvoltat mai ales pe zona corporate, companiile oferind tot mai des angajaţilor servicii medicale incluse în pachetul salarial.

„O contribuţie de 10 euro pe lună pentru un angajat acoperă servicii medicale de până la 25.000 euro pentru acesta, inclusiv analize, investigaţii, spitalizare şi operaţii. Asigurările sunt o completare a abonamentelor şi acoperă servicii care nu sunt prevăzute în abonament. Un client asigurat poate merge la orice clinică, nu este limitat la clinica cu care are abonament“, a spus la ZF Live Dan Dobre, director comercial la Signal Iduna.

Piaţa asigurărilor de sănătate a început să se dezvolte abia după 2006-2007, pe măsură ce tot mai mulţi români au început să prefere serviciile medicale private. În ultimii ani, abonamentele la clinici medicale şi asigurările s-au dezvoltat în paralel, dar ele acoperă servicii diferite. Dacă abonamentele se adresează în special zonei de prevenţie şi ambulatoriu, asigurările includ servicii de investigaţii complexe, spitalizare, operaţii, boli grave, servicii care se desfăşoară mai degrabă în spital.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.