Bănci și Asigurări

ZF Live. Cătălin Câmpeanu, director adjunct la Institutul de Studii Financiare: De la 1 ianuarie cei 33.000 de distribuitori de asigurări din România şi-ar putea pierde certificatul dacă nu îşi fac un cont pe platforma ISF. „În acest moment sunt puţini care s-au înregistrat în platforma ISF-ului, iar termenul este sfârşitul acestui an.”

Cătălin Câmpeanu, director adjunct la Institutul de Studii Financiare: Singurul caz excepţional atunci când vine vorba despre examenul de certificare sunt cei care ocupă funcţii de conducere în cadrul companiilor de  brokeraj. Pentru aceştia, examenul şi cursurile furnizate de ISF nu sunt suficiente.

Cătălin Câmpeanu, director adjunct la Institutul de Studii Financiare: Singurul caz excepţional atunci când vine vorba despre examenul de certificare sunt cei care ocupă funcţii de conducere în cadrul companiilor de brokeraj. Pentru aceştia, examenul şi cursurile furnizate de ISF nu sunt suficiente.

Autor: Iulian Tenchiu

25.10.2019, 00:00 394

Piaţa asigurărilor din România are circa 50.000 de distribuitori de asigurări certificaţi de Institutul de Studii Financiare (ISF), dar 17.000 sunt consideraţi distribuitori activi. Începând cu 1 ianuarie, restul de 33.000 de distribuitori de asigurători din România îşi vor pierde certificatul de distribuţie în cazul în care nu îşi fac un cont pe platforma ISF, prin intermediul căreia vor putea fi catalogaţi drept distribuitori de asigurări activi.

 „În acest moment, în registrul ASF sunt peste 50.000 de intrări, deci peste 50.000 de persoane fizice care au în acest moment o certificare valabilă. Putem spune că este o piaţă mare. Problema este că nu ştim câţi dintre ei sunt şi activi. În acest moment sunt puţini care s-au înregistrat în platforma ISF. Pentru a îţi putea păstra această certificare şi obţi creditele trebuie să ai un cont. În momentul de faţă avem 17.000 de conturi făcute, iar termenul este sfârştiul acestui an”, a declarat în cadrul emisiunii de business ZF Live Cătălin Câmpeanu, director adjunct în cadrul ISF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO