Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

ZF Bankers Summit 2020. Daniela Iliescu, CEO, Patria Bank: Am văzut o reacţie de îngheţare a cererii de credite în prima lună de izolare, dar ea s-a diluat destul de repede şi din mai am văzut chiar o revenire semnificativă

Prima reacţie pe care am observat-o în prima lună de izolare a fost reducerea dramatică a cererii pentru creditare, dar partea bună este că această primă reacţie s-a diluat destul de repede şi din mai am văzut chiar o revenire semnificativă a cererii şi ne apropiem de volumele de finanţare anterioare pandemiei, a declarat Daniela Iliescu, CEO, Patria Bank la conferinţa ZF Bankers Summit 2020.

 Avem planuri de creştere care nu vor fi afectate de actuala criză. Noi am crescut mai ales în astfel de situaţii şi ştim să proditm de anumite oportunităţi. Nu ne propunem să devenim o bancă universală, avem o strategie de nişă, pe anumite categorii de clientelă”.

Ce a declarat Daniela Iliescu:

Avem planuri de creştere care nu vor fi afectate de actuala criză. Noi am crescut mai ales în astfel de situaţii şi ştim să proditm de anumite oportunităţi.

Nu ne propunem să devenim o bancă universală, avem o strategie de nişă, pe anumite categorii de clientelă.

Nivelul de intermediere financiară este în scădere, din păcate. Oportunităţile se văd atât la persoane fizice, cât şi companii. Aptitul de creştere este asociat şi cu un apetit de risc poate un pic mai ridicat decât media sectorului bancar. Avem un know how foarte bun în gestionarea riscurilor.

Ne bazăm creşterea mai ales pe companiile micro, dar şi pe cele din sectorul agricol, alimentar şi conexe, dar şi pe persoane fizice unde vedem oportunităţi.

Prima reacţie majoră observată, în prima lună de izolare, a fost reducerea dramatică a cererii pentru creditare. Mai ales la nivelul companiilor mici, a persoanelor fizice.

Partea bună este că această primă reacţie de îngheţare s-a diluat destul de repede şi din mai am văzut chiar o revenire semnificativă şi ne apropiem de volumele noi de activitate şi de finanţare anterioare pandemiei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.