Bănci și Asigurări

ZF Bankers Summit 2016. Olteanu, BNR: Este de dorit trecerea creditării pe reguli stricte la cea bazată pe înţelegerea clientului

Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR

Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR

Autor: Anelis Baciu

13.07.2016, 00:03 410

Schimbarea modelului de creditare actual care presupune luarea deciziei de finanţare pe baza unor standarde stricte la unul bazat mai mult pe înţelegerea clientului, pe istoricul şi specificul acestuia este de dorit şi de urmărit în piaţa bancară locală, a afirmat Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR, în cadrul conferinţei ZF Bankers 2016 care a avut loc la finalul lunii iunie.

„Pe termen scurt cred că principala evoluţie care este de urmărit şi de dorit în sistemul bancar este acea schimbare de paradigmă de la o creditare bazată pe reguli stricte către o creditare bazată mai mult pe cunoaşterea şi înţelegerea clientului. Pe măsură ce trece timpul, încep să se strângă date economice despre clienţi, aşa încât va fi mai lesne de înţeles specificul, credibilitatea şi modul de lucru al unui potenţial client“, a explicat Bogdan Olteanu.

Regulile stricte de creditare, bazate pe indicatorii financiari, se dovedesc a fi o piedică importantă în special în calea creditării companiilor mici şi mijlocii (IMM-uri).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO