Bănci și Asigurări

ZF Bankers Summit ’20. Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank: Tehnologia este foarte importantă pentru noi. Suntem foarte concentraţi pe creşterea băncii. Suntem pregătiţi şi deschişi la orice oportunităţi de achiziţii apar

ZF Bankers Summit ’20. Mădălina Teodorescu,...

Autor: Claudia Medrega

14.07.2020, 13:31 146

Tehnologia este foarte importantă pentru First Bank, banca urmând să rămână foarte concentrată pe zona de creştere, susţine Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte al First Bank.

După ce a cumpărat Leumi Bank, o nouă achiziţie rămâne pe lista First Bank (fosta Piraeus Bank).

“Este pe lista noastră. Este un interes exprimat şi demonstrat. Suntem pregătiţi şi deschişi la orice oportunităţi care apar”, a declarat vicepreşedintele First Bank în cadrul videoconferinţei ZF Bankers Summit ’20.

Referindu-se la creditare, vicepreşedintele First Bank a arătat că în prezent cererea de creditare este la un nivel extrem de important, doar pe programul IMM Invest banca având peste 1.0000 de solicitări.

“Suntem foarte concentraţi pe zona de creştere a băncii. Vrem să facem o poveste frumoasă în România. Cred că acest lucru va deveni foarte vizibil în perioada următoare. Cererea de creditare a reînviat fantastic. Acum vedem o revigorare semnificativă a creditului. Noi avem peste volumele din anii anteriori. Suntem şi parte a IMM Invest. Vrem să susţinem programele de finanţare ale guvernului, în paralel cu producţia noastră proprie. Acum lucrăm cu toate motoarele şi cu tot personalul pe IMM Invest, care reprezintă circa 70% din solicitările de creditare. Noi avem aprobate 15% dintre cereri. Probabil, la mai puţin jumătate au intrat deja banii în conturile clienţilor. A fost o cerere extrem de mare la nivelul pieţei.  Nimeni nu era pregătit şi dimensionat la capacitatea aceasta de cerere indiferent că vorbim de bănci sau de Fondul de Garantare. Important este să fim prezenţi şi să facem lucrurile sa funcţioneze. Să fim realişti, indiferent de maturitatea băncilor, când se lansează ceva nou lucrurile nu merg strună de la început. Este nevoie de timp”.

În ceea ce priveşte trendurile din piaţă în contextul pandemiei de coronavirus, Mădălina Teodorescu a adus în discuţie zona de digital, existând o creşte semnificativă pe zona de tranzacţionare pe digital.

“Digitalul este doar o modalitate de comunicare şi de accesare a unor produse, dar nu poate înlocui inteligenţa umană”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO