Bănci și Asigurări

ZF Bankers Summit ’20, Elena Ungureanu, country manager Visa România: Am observat o scădere a volumului de tranzacţionare pe cardurile de business în trimestrul doi din 2020 din cauza crizei, dar odată cu deschiderea economiei se văd creşteri de 2 cifre

În al doilea trimestru din 2020, volumele tranzacţionate sunt mai mici cu o zecime, iar aceasta este prima dată când s-a înregistrat o scadere din cauza crizei, a spus Elena Ungureanu, country manager Visa România.

„Modalitatea în care vedem afacerile mici şi mijlocii, creaza locuri de muncă şi păstrează banii în economie. România are puţin sub jumătate de milion de IMM-uri, iar estimarea noastră este ca aproximativ 400.000 au ca activitate comercializarea de bunuri şi servicii. Mai sunt importante şi pentru că în momentul de faţă contribuie cu mai mult de jumătate la PIB şi în acelaşi timp asigură două treimi din forţa de muncă din România. La IMM-uri ca utilizatori a cardurilor de business, am observat în ultimii ani creşteri substanţiale de 2 cifre, iar în ultimele luni au fost vizibile ceva mutaţii semnificative. În trimestrul doi din 2020 volumele tranzacţionate sunt mai mici cu o zecime, aceasta fiind prima dată când înregistrăm această scădere, din cauza crizei, dar odată cu deschiderea economiei se văd creşteri de 2 cifre”, a declarat Elena Ungureanu.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.