Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2020. Florin Ilie, vicepreşedinte ING Bank: Ce trăim acum este o situaţie de război, nu de criză economică. În situaţii de genul acesta, dobânzile vor rămâne probabil scăzute pe termen lung

♦ Dacă ne gândim la curs şi dobânzi, nu le putem avea pe amândouă dacă se doreşte păstrarea cursului într-un tunel de previzibilitate pentru economie, susţine Florin Ilie, vicepreşedinte la ING Bank.

Băncile locale au o structură girată spre titluri de stat, dar o structură sănă­toa­să pentru bănci înseamnă să aloce re­surse mai mult pentru creditare decât în titluri de stat, a spus Florin Ilie, vice­pre­şe­dinte la ING Bank, în cadrul vi­deocon­ferinţei ZF Bankers Summit 2020, care s-a desfăşurat la ju­mă­tatea lunii iulie.

„Este o structură sănătoasă a bănci­lor să aloce mai mult în creditare decât în ti­tluri de stat. Băncile locale au o struc­tură destul de girată spre titluri de stat. Multe dintre ele se aproprie de limita expunerii pe titluri de stat. Din acest punct de vedere va fi o presiune dacă nu se gă­sesc investitori. Se aşteap­tă lu­nile de vară, mai puţine in­ves­ti­ţii, mai puţini oameni la ser­vi­ciu, este o pia­ţă mult mai puţin lichidă decât de obi­cei. Pe lunile de vară piaţa va­lutară este la o treime din lunile nor­male din timpul anului.“

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.