Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2020. Alina Radu, partener coordonator Banking&Finance la NNDKP: Este foarte importantă colaborarea pentru a găsi soluţii de a susţine atât băncile, cât şi companiile şi consumatorii în noile condiţii

„Avem o lege de protecţie a consumatorilor împotriva dobânzilor excesive, care limitează dobânda anuală efectivă DAE, dar pune o limită pentru bănci şi una pentru IFN-uri. Tot pachetul acesta de legi intră în conflict şi contradicţie cu o gramadă de principii de stabilitate.“

Cadrul legislativ şi impredictibilitatea în do­me­niul financiar bancar reprezintă un element de impact calificat ca un risc ridicat şi este nevoie de colaborare la toate nivelurile, începând cu factorul politic, legislativ şi specialiştii care au cunoştinţele necesare, a spus Alina Radu, partener coordo­nator al practicii de Banking& Finance la firma de avocatură NNDKP, în cadrul videoconferinţei ZF Bankers Summit 2020.

„Sunt câteva riscuri severe, unul dintre ele este creşterea incertitudinii la nivel global şi reducerea rapidă a încrederii in­vestitorilor în economiile emer­gente, cum este şi econo­mia noas­tră. Acest lucru este da­to­rat unor fac­tori extrem de com­plecşi, pe care nu îi putem con­trola. Un alt risc sever este dete­rio­rarea echilibrului macro­eco­no­mic la nivelul României, in­clu­­siv din perspectiva costului de finanţare al deficitului buge­tar. Iar al treilea element de im­pact, calificat ca un risc ridicat, este cadrul legislativ incert şi im­­pre­dictibilitatea în domeniul finan­ciar bancar“, a explicat Alina Radu.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.