Bănci și Asigurări

Wolfgang Schauble, ministrul german de Finanţe: Europa nu este în cea mai bună situaţie. Nu ar trebui să ne amăgim. Iar decizia britanicilor este de regretat

Wolfgang Schauble, ministrul german de Finanţe: Europa...

Autor: Claudia Medrega

26.10.2016, 18:15 1389

Decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană este de regretat şi reprezintă încă un semnal de alarmă fiind şi expresia unor nemulţumiri comune împărtăşite de mai multe persoane, a declarat Wolfgang Schauble, ministrul german de Finanţe.

„Nu ar trebui să ne amăgim. Europa nu este în cea mai bună situaţie istorică. Problema de bază este că cetăţenii nu înţeleg prea bine ce înseamnă Europa pentru ei. A apărut şi problema Brexitului”.

Ministrul german de Finanţe apreciază că europenii nu trebuie să dea dovadă de foarte mare flexibilitate în discuţiile legate de ieşirea Marii Britanii din UE. Totodată, el susţine că intenţia este de a minimaliza daunele şi pentru Marea Britanie şi pentru UE. „Toti regretăm decizia luată. Este treaba lor să decidă asupra evoluţie lor. Este clar că ne afectează pe toţi. Trebuie să le spunem că dacă vor să facă parte din piaţa comună trebuie să respecte toate regulile. Nu trebuie să dăm dovadă de foarte mare flexi bilitate. Este o decizie a britanicilor. Vrem să minimalizăm daunele şi pentru Marea Britanie şi pentru Uniunea Europeană”.

Liderii Uniunii Europene au avertizat Marea Britanie că va putea menţine accesul la piaţa comunitară doar dacă va contribui la bugetul european şi va permite circulaţia cetăţenilor UE pe teritoriul britanic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO