Bănci și Asigurări

Wimmer devine numarul doi din BCR

08.10.2007, 20:43 14

Manfred Wimmer, fostul director de strategie al Erste Bank, a fost confirmat de BNR in functia de vicepresedinte executiv al BCR responsabil cu coordonarea procesului de integrare in grupul austriac.
Wimmer, 51 de ani, devine astfel oficial noul numarul doi in cea mai mare banca de pe piata. Programul de integrare pe care il supervizeaza ar urma sa se incheie la jumatatea anului viitor, multe dintre cele 42 de proiecte incluse fiind in faza de finalizare, mai ales cele legate de reorganizare si centralizarea functiilor. Adunarea Generala a Actionarilor BCR l-a numit pe Wimmer in functie inca din aprilie, cand a devenit membru al Comitetului Executiv, alaturi de: Nicolae Danila, presedintele executiv, Jean Andronie, vicepresedinte executiv - corporate banking, Oana Petrescu, vicepresedinte executiv - operatiuni, Martin Skopek, vicepresedinte executiv - retail & private banking si Helmuth Hintringer, vicepresedinte executiv - financiar si riscuri.
Wimmer urma sa fie al saptelea membru al Comitetului, astfel fiind indeplinita cerinta Legii societatilor comerciale privind numarul impar al membrilor, insa intre timp a demisionat Dan Bunea, fostul vicepresedinte al BCR. Surse bancare afirma ca austriecii au angajat head-hunteri pentru gasirea unui succesor, atributiile lui Bunea fiind impartite deocamdata intre Danila, Petrescu si Hintringer. Din fosta echipa de conducere a BCR au ramas in functie Nicolae Danila, confirmat in functie imediat dupa preluarea de catre Erste, si Jean Andronie.
Ca sef al Directiei Initiative de Dezvoltare la nivelul grupului Erste, Wimmer s-a ocupat in mod expres de procesul de cumparare a pachetului majoritar de actiuni al BCR, dupa ce in 2000 a fost responsabil de preluarea si integrarea bancii cehe Ceska Sporitelna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO