Bănci și Asigurări

Wimmer, de la CEO al BCR la CFO al Erste Group

17.09.2008, 13:01 24

Manfred Wimmer, 52 de ani, fostul CEO interimar al BCR, a intrat in board-ul executiv al Erste Bank prin preluarea functiilor de chief financial officer (CFO) si chief performance officer (CPO), fiind responsabil cu finantele si performantele operationale ale Erste Group.

Pe perioada verii, cele doua functii au fost acoperite de Andreas Treichl, CEO al bancii austriece.

"Sa incepi un mandat de CFO al unui mare grup ca Erste este o provocare in actuala conjunctura de piata", a declarat Wimmer pentru ZF.

Desi nu are formatie de CFO, el considera ca are un mare avantaj prin faptul ca a ajuns sa cunoasca bancile membre ale grupului si grupul in ansamblu "ca pe propriile buzunare", avand in vedere ca a fost implicat in majoritatea achizitiilor si transformarilor care au avut loc de cand Erste a inceput extinderea in regiune, culminand cu privatizarea BCR.

Ca CPO, Wimmer este responsabil cu colectarea, consolidarea si condensarea diverselor date referitoare la performantele operationale ale grupului, respectiv cu masurarea acestora si cu emiterea de recomandari in vederea imbunatatirii lor.

Wimmer a condus BCR in prima jumatate a acestui an, asigurand interimarul dupa demisia lui Nicolae Danila de la 1 decembrie 2007 si pana la preluarea mandatului de catre britanicul Dominic Bruynseels la 1 iulie 2008.

El fusese desemnat ca CFO si CPO al Erste Group inca din aprilie, in urma demisiei predecesorului sau, Peter Kisbenedek, insa a ramas in BCR pana in iulie, adica pana cand Bruynseels a fost in masura sa-si inceapa mandatul. Apoi, Treichl i-a lasat un ragaz de doua luni inainte sa preia postul de CFO, ocupandu-se el si de finantele grupului.

 "In perioada in care am fost CEO al BCR am avut experiente inestimabile ca responsabil direct de atingerea tintelor financiare si de business ale unei mari banci. Cred ca aceasta imi da credibilitate in noul meu rol de a asigura realizarea obiectivelor de profitabilitate si eficienta ale Erste Group in ansamblu", a comentat Wimmer.

Recent, el a fost ales si in functia de vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR, pozitie care ii va permite sa urmareasca mai departe procesul de integrare si restructurare al bancii.

De la preluarea efectiva a BCR de catre Erste in urma cu aproape doi ani, el a supervizat direct implementarea Programului de Integrare si Dezvoltare structurat pe 42 de proiecte care au vizat transformarea structurii organizatorice si de business a BCR conform standardelor Erste. Programul a fost declarat incheiat in primavara acestui an, insa restructurarea si modernizarea bancii continua.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO