Bănci și Asigurări

West Bank si-a majorat capitalul la 162 miliarde de lei

04.05.2001, 00:00 42



Banca comerciala West Bank, cu sediul in Arad, a incheiat la sfarsitul saptamanii trecute majorarea efectiva a capitalului social cu 62 mld. lei, pana la 162 mld. lei. In plus, conducerea bancii a convocat pentru 12 mai Adunarea Generala a Actionarilor West Bank pentru a aproba printre altele o noua majorare, de 24 miliarde de lei.

"Odata cu cresterea capitalului social s-a realizat si majorarea fondurilor proprii cu aproximativ 25%. Rezultalele financiare la sfarsitul trimestru nu le avem inca auditate asa ca este prematur sa vehiculam vreo cifra. Cert este ca am inregistrat profit", a declarat pentru Ziarul Financiar, Cornel Pirtea, presedintele West Bank.

El a adaugat ca strategia de dezvoltare merge conform previziunilor, mentionand deschiderea unei sucursale la Drobeta Turnu Severin, si

ca o alta este intr-o faza foarte avansata de finalizare la Bistrita. West Bank, care are sediul central in Arad, a reusit pana in prezent sa deschisa zece sucursale, in principalele orase din Ardeal.

"In domeniul creditarii s-a urmarit directionarea plasamentelor catre sectorul intreprinderilor mici si mijlocii si in special a celor care desfasoara

activitate de export, sector cu o pondere insemnata in realizarea PIB", mai spune Pirtea.

West Bank este considerata de investitori o banca cu potential, fiind curtata in ultimele luni de mai multe banci straine si chiar de fonduri de investitii. ai in prezent se poarta discutii in vedere preluarii bancii, dar deocamdata negocierile nu s-au finalizat.

West Bank a fost infiintata in 1996. Principalul actionar este Societatea de Investitii Financiare (SIF) Banat Crisana care detine 22,64% din actiuni, restul apartinand unor investitori privati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO