Bănci și Asigurări

Week-end de bancher de top: Guy Poupet, şeful BRD, preferă golful

Week-end de bancher de top: Guy Poupet, şeful BRD, preferă golful

Guy Poupet, preşedintele BRD: Îmi place să joc golf în week-end. La Breaza sunt însă numai 9 găuri, iar la Pianu este destul de greu de ajuns din Bucureşti cu maşina, aşa că uneori prefer să merg în Bulgaria.

Autor: Voican Razvan

17.03.2011, 23:40 39

Golful, unul dintre sporturile preferate ale bresleibancherilor, este şi o ocupaţie favorită în timpul liber pentrufrancezul Guy Poupet, care conduce BRD-SocGen.

În România nu este însă prea uşor de practicat acest sportelitist, deşi s-au mai făcut investiţii în domeniu, cele maicunoscute locaţii fiind Lac de Verde (Breaza) şi Pianu de Sus(Alba). Însă numai a doua are mărimea standard de 18 găuri, în timpce la Breaza sunt 9.

"Îmi place să joc golf în week-end. La Breaza sunt însă numai 9găuri, iar la Pianu este destul de greu de ajuns din Bucureşti cumaşina, aşa că uneori prefer să merg în Bulgaria", spunePoupet.

Numărul jucătorilor de golf din România a crescut în ultimiiani, mari bănci şi companii organizând turnee pentru clienţi detop, însă mulţi preferă să meargă să joace în străinătate, maiaproape fiind Turcia sau în Dubai. Printre bancherii care joacăgolf se numără Mişu Negriţoiu, directorul general al ING, şi RobertRekkers, directorul general al Băncii Transilvania.

Când nu pleacă în Franţa în week-end, lui Poupet îi place sămeargă la munte în zona Braşovului. Uneori aleargă în parculHerăstrău, locuind în apropiere.

El a venit în România din toamna lui 2009 pentru a cunoaşte BRDşi a se pregăti de preluarea mandatului de preşedinte al băncii dela 1 ianuarie 2010.

A luat lecţii de română, considerând important să cunoască limbalocală, dar între timp spune că a renunţat din cauză căadministrarea băncii în timpul acestei recesiuni prelungite aînceput să-i răpească din ce în ce mai mult timp. "Nici n-am maifost aşa de stimulat să învăţ pentru că în bancă majoritateacolegilor vorbesc cu mine în franceză şi nu mă ajută să exersez",glumeşte Poupet. El spune însă că poate citi fără probleme un textîn româneşte.

La cât de mare este reţeaua teritorială a BRD, povesteşte că avizitat deja toate regiunile din ţară.

După mai bine de un an în România, francezul afirmă că s-aadaptat bine, simţindu-se confortabil într-o ţară latină. De-alungul carierei sale de peste 35 de ani construită în grupulSociété Générale, a acumulat experienţă în ţări de culturi diverse,de la Argentina la Senegal, de la Cehia în Egipt şi acum în Româniacu un mandat de patru ani.

"E chiar uşor să te adaptezi cu românii în general, nu am avutnicio problemă. Mai greu e uneori cu statul."

Chiar dacă nu are stilul "cazon" al predecesorului său PatrickGelin, afişând o aparenţă mai bonomă, Poupet este perceput în bancădrept un şef foarte ferm. Pe piaţă, unor omologide-ai săi le lasăimpresia unui bancher "conservator".

Poupet, 59 de ani, şi-a preluat mandatul de preşedinte al BRD înplină perioadă de criză economică, însă spune că misiunea sa nu afost atât de grea datorită faptului că banca are un model debusiness robust şi o rentabilitate bună. În plus, într-o carieră de36 de ani s-a întâlnit şi cu situaţii mai dificile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO