Bănci și Asigurări

Watford, cel mai nou jucător din piaţa asigurărilor RCA, a vândut asigurări de 22 milioane lei în T1/2019

Watford, cel mai nou jucător din piaţa asigurărilor...

Autor: Anelis Baciu

25.06.2019, 15:50 747

Compania a ajuns la o cotă de 2,2% din piaţa asigurărilor RCA, mai mult decât Grawe sau Uniqa şi aproape de cota de piaţă a Asirom.

Watford Insurance, sucursala locală a grupului cu acelaşi nume cu sediul în Bermuda, a vândut asigurări auto obligatorii (RCA) în valoare de 22 milioane de lei în intervalul ianuarie-martie 2019, ceea ce corespunde unei cote de piaţă de 2,2%. Watford a început să vândă poliţe RCA în România în luna iunie 2018 şi este cel mai nou jucător din piaţa locală a asigurărilor RCA. Watford viza o cotă de piaţă de 1-1,5% după primul an de activitate. Cifrele aferente primului trimestru din 2019 arată că asigurătorul şi-a îndeplinit deja obiectivul. Cota de piaţă a Watford pe segmentul RCA este mai mare decât cota de piaţă a Uniqa sau Grawe şi se apropie de cota de piaţă Asirom după ce compania deţinută de grupul austriac VIG şi-a redus semnificativ expunerea pe asigurările RCA.

Watford îşi vinde poliţele RCA per­soa­nelor fizice exclusiv prin intermediul brokerilor, plătind acestora un comision de intermediere la nivelul pieţei, respectiv circa 15%. Compania intenţionează să adauge noi produse în portofoliu, primele vizate fiind asigurările de accidente şi asigurări property etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO