Bănci și Asigurări

Cine vrea să lucreze la ING? Banca se află în plin proces de transformare digitală. ”Avem nevoie de IT-işti care se pricep la data science, la inteligenţă artificială, la dezvoltare de aplicaţii şi sisteme. Sunt joburi care în urmă cu 10 ani nici nu existau în bănci”

Autor: Ştefan Stan

15.02.2020, 15:46 18062

Sectorul bancar tradiţional este într-o plină transformare, iar ING este una dintre principalele bănci care prioritizează transformarea digitală. Sistemul bancar s-a îndepărtat în ultimii 10-15 ani de mitul de ”numărat bani” în sucursală şi a ajuns un jucător important pe piaţa de IT şi data science, şi totodată printre cei mai activi angajatori din aceste sectoare.  

”Structura personalului din sistemul bancar s-a schimbat foarte mult. Noi avem în jur de 2.200 de angajaţi, dintre care aproximativ 700 sunt în IT. Joburile din cadrul băncilor sunt foarte diferite de cele care erau în urmă cu 10-15 ani. Avem nevoie de oameni care se pricep la data science, la inteligenţă artificială, la dezvoltare de aplicaţii şi sisteme, la arhitectură de sisteme. Sunt joburi care în urmă cu 10 ani nici nu existau în bănci”, a declarat Mihaela Bîtu, CEO ING Bank, în cadrul emisiunii ZF Live. 

Anul acesta, ING are în plan să angajeze în special în domeniul IT. ”Salariile sunt la nivelul pieţei. Avem recunoaşterea de a fi cel mai bun angajator din sectorul bancar. La noi nu doar salariul contează, credem că în decizia fiecărei persoane care vine în ING salariul nu este singurul considerent, oferim un mediu foarte atractiv”, a adăugat Mihaela Bîtu. 

ING face angajări şi în zona de compliance şi reglementare, un domeniu în creştere accelerată. ”Avem foarte multe reglementări cărora trebuie să le răspundem şi să ne conformăm. Pot veni din multiple specializări înspre această zonă, chiar şi aici trebuie aplicată tehnologie, avem şi aici nevoie de analişti de business” 

A treia zona în care angajează este zona de front-office. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO