Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Volumul primelor subscrise de nemţii de la Allianz a scăzut cu 4,4% la nouă luni

Volumul primelor brute subscrise de grupul german Allianz în România a scăzut în primele nouă luni cu 4,4%, de la 159 de milioane de euro anul trecut la 152 milioane de euro, ca urmare a declinului înregistrat de operaţiunile de asigurări generale.

Primele brute au coborât de la 142 milioane de euro la 135 de milioane de euro pe segmentul asigurărilor generale, în timp ce pe asigurările de viaţă şi sănătate au stagnat în intervalul analizat la 17 milioane de euro, se arată într-un raport al grupului german, cel mai mare asigurător european.

Allianz a generat în România prime nete de 119 milioane de euro în primele nouă luni, în scădere cu 14% faţă de 139 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. Asigurările generale au adus 109 milioane de euro, comparativ cu 130 de milioane de euro în urmă cu un an, în timp ce divizia de asigurări de viaţă şi sănătate a crescut cu 1 milion de euro, la 10 milioane de euro.

Profitul operaţional înregistrat de grup în România a avansat de la 2 la 3 milioane de euro, după ce rezultatul asigurărilor generale s-a dublat de la 1 milion de euro anul trecut la 2 milioane de euro.

În trimestrul al treilea Allianz a raportat pentru România prime brute totale de 47 milioane de euro, în scădere cu 4% de la 49 milioane de euro anul trecut. Scăderea este datorată unui rezultat mai slab al diviziei de asigurări generale, care a consemnat prime de 42 de milioane de euro, faţă de 44 milioane de euro în trimestrul al treilea al anului precedent. Asigurările de viaţă şi sănătate au stagnat la 5 milioane de euro.

Primele nete subscrise de grupul german pe piaţa românească au coborât cu 9%, de la 44 milioane de euro la 40 de milioane de euro în intervalul analizat. În timp ce asigurările de viaţă şi sănătate s-au menţinut la 3 milioane de euro, primele nete pe asigurări generale au înregistrat un declin de la 41 milioane de euro la 37 milioane de euro. Potrivit raportului, Allianz nu a înregistrat profit operaţional pentru trimestrul al treilea în România atât anul trecut, cât şi în 2012.

Vara trecută nemţii au adus un nou şef pentru operaţiunile de la Bucureşti, austriacul Remi Vrignaud, 36 de ani, înlocuindu-l pe Rangam Bir, care a condus Allianz-Ţiriac în ultimii trei ani.

La nivel de grup, Allianz a înregistrat un profit net de 1,34 miliarde de euro pentru trimestrul al treilea, faţă de 196 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. În anul anterior, grupul a contabilizat în această perioadă pierderi excepţionale pentru investiţiile în mai multe bănci, companii de asigurări şi obli­gaţiuni ale statului elen. Pentru primele nouă luni, câştigul a urcat de la 2 miliarde de euro anul trecut la 3,9 miliarde de euro.

Grupul german Allianz, care are sub administrare active de 1.700 mld. euro la nivel mondial, controlează 51% din compania Allianz- Ţiriac, în timp ce omul de afaceri Ion Ţiriac are o participaţie de 44%.

Primele subscrise de Allianz-Ţiriac au scăzut cu 40% într-un interval de trei ani - de la 1,38 miliarde de lei (295 mil. euro) în 2008 la 900 milioane de lei (210 mil. euro) anul trecut, iar asigurătorul a pierdut prima poziţie din piaţă. Germanii au explicat că şi-au redus redus voluntar businessul pentru că au fost riscuri pe care nu au dorit să şi le asume sau niveluri ale tarifelor care nu pot fi susţinute.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.