Bănci și Asigurări

Volumul primelor subscrise de Allianz în România a scăzut cu 13% anul trecut, la 213 mil. euro

Autor: Marius Oncu

24.02.2012, 00:00 103

Volumul primelor brute subscrise de grupul german Allianz anul trecut în România a scăzut cu 13%, la 213 mil. euro, ca urmare a declinului înregistrat de operaţiunile de asigurări generale. Divizia din România a înregistrat prime brute de 191 mil. euro pe segmentul asigurărilor generale, în scădere de la 223 mil. euro în anul anterior, în timp ce asigurările de viaţă şi sănătate au stagnat la 22 mil. euro, potrivit raportului financiar al Allianz.

Grupul a raportat un profit operaţional de 3 mil. euro anul trecut în România, faţă de un câştig de 2 mil. euro în anul anterior. Asigurările de viaţă şi sănătate au asigurat o contribuţie de 2 mil. euro la profitul operaţional atât în 2010, cât şi anul trecut. În ultimul trimestru al anului trecut, primele brute subscrise de Allianz pe piaţa românească au stagnat la 54 mil. euro după ce pe asigurări generale au urcat de la 48 mil. euro în 2010 la 49 mil. euro, iar pe asigurări de viaţă şi sănătate au coborât cu 1 mil. euro, la 5 mil. euro.

Allianz a obţinut în România un profit operaţional de 1 mil. euro, faţă de pierderi de 2 mil. euro în trimestrul al patrulea din 2010. Activităţile de asigurări generale au trecut de la o pierdere operaţională de 2 mil. euro pe zero, iar cele de viaţă şi sănătate de pe zero la un profit de 1 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO