Bănci și Asigurări

VISA şi SmartBill lansează opţiunea de plată cu cardul, direct de pe factură

VISA şi SmartBill lansează opţiunea de plată cu...

Autor: Cristina Bellu

15.07.2021, 12:51 708

Platforma de facturare online SmartBill şi Visa au lansat pe piaţă o soluţie dedicată IMM-urilor, care permite clienţilor să facă plăţile direct pe factura digitală.

“Prin simplificarea procesului de plată, soluţia va avea un impact pozitiv direct asupra fluxului de numerar al IMM-urilor, va încuraja plăţile cu cardul şi va creşte rata încasărilor”, spun reprezentanţii celor două companii într-un comunicat.

Pentru orice IMM, gestionarea fluxului de numerar este extrem de importantă, în contextul în care sănătatea unei afaceri depinde de ritmul cu care aceasta face încasările, influenţându-i astfel capacitatea de dezvoltare.

Digitalizarea IMM-urilor din România înseamnă să vii cu soluţii de automatizare la probleme reale care produc costuri suplimentare şi împiedică dezvoltarea. Cash-flow-ul este una dintre aceste probleme, iar funcţionalitatea pe care am dezvoltat-o cu susţinerea Visa propune o soluţie pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Butonul de plată de pe factură va creşte rata de încasări, astfel încât IMM-urile să se poată concentra pe dezvoltare, explică Radu Hasan, Co-Fondator & CEO SmartBill.

Serviciul se adresează tuturor companiilor emitente de facturi şi proforme, indiferent dacă acestea au un segment B2C de clienţi sau B2B.

Plata facturilor care includ această facilitate poate fi făcută oricând şi de oriunde, cu cardul. Este necesar doar accesul la internet şi un card valid. Plata este permisă pentru facturi sau proforme emise în lei, euro sau dolari.

„Plăţile cu cardul online au înregistrat creşteri semnificative în ultimii ani, mai ales în contextul generat de pandemie, iar soluţia dezvoltată împreună cu SmartBill va creşte accesul IMM-urilor la digitalizare şi le va ajuta să-şi gestioneze mai bine cash-flow-ul”, concluzionează Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO