Bănci și Asigurări

Visa şi Allianz Partners lansează o aplicaţie de mobile pentru plăţi online

Visa şi Allianz Partners lansează o aplicaţie de...

Autor: Roxana Rosu

27.02.2018, 15:42 208

Visa şi Allianz Partners lansează o nouă soluţie de plată, “Allianz Prime”, o aplicaţie care va permite clienţilor să efectueze plăţi online şi în magazine prin intermediul dispozitivelor mobile. 

Începând de astăzi, aplicaţia va fi testată de un grup de clienţi ai Allianz din Italia.

Noua aplicaţie încorporează tehnologia de securitate iniţiată de Visa care înlocuieşte datele sensibile aferente contului de card cu un identificator digital unic (un “token”) care poate fi utilizat pentru procesarea plăţilor fără a expune datele reale ale contului.

De asemenea, utilizatorii Allianz Prime vor beneficia de un program de loialitate pentru simplificarea administrării banilor, precum şi de poliţa de protecţie a plăţilor digitale oferită de Allianz Partners.

Utilizatorii Allianz Prime vor putea să efectueze tranzacţii sigure prin intermediul dispozitivelor mobile la terminalele contactless din întreaga lume. Wirecard, partenerul Allianz în domeniul plăţilor digitale, proceseasză tranzacţiile şi integrează programul de loialitate. Allianz Prime este dezvoltat ca o platformă globală care poate fi implementată rapid pe pieţele locale.

“Suntem entuziasmaţi să ne unim forţele cu Allianz Partners pentru a oferi clienţilor săi o soluţie mobilă integrată care combină plăţile, monitorizarea cheltuielilor şi serviciile de asigurare îmbunătăţite într-un mod inovator. Odată cu lansarea primei sale aplicaţii mobile de plată, Allianz a creat nu doar o nouă modalitate de a se adresa consumatorilor şi de a-i răsplăti, dar le oferă şi o nouă modalitate sigură de a efectua plăţi în întreaga lume – online şi în magazine – în timp ce îi ajută să-şi ţină evidenţa cheltuielilor”, a declarat Mike Lemberger, vicepreşedinte senior produse şi servicii, Visa în Europa.

Odată ce clientul a descărcat aplicaţia Allianz Prime şi s-a înregistrat pentru utilizarea serviciului, un cont virtual Visa va fi creat automat de către partenerul emitent Wirecard şi va putea fi asociat oricărui cont bancar existent sau oricărui card de credit deţinut de către client. Pentru a activa funcţionalitatea de plată contactless, utilizatorii adaugă cardul lor Visa în portofelul electronic instalat pe mobil.

“Beneficiind de sprijinul partenerilor săi din domeniul plăţilor digitale Visa şi Wirecard, echipa de inovaţie a Allianz Partners a creat Allianz Prime. O soluţie care le oferă clienţilor noştri libertate şi securitate prin intermediul unei aplicaţii mobile de plată offline şi online, oricând şi oriunde. Mai mult, aceasta oferă o platformă globală entităţilor operaţionale ale Allianz pentru a fi conectate permenent cu clienţii lor, îmbunătăţind produsele tradiţionale de asigurare prin intermediul unor noi tehnologii şi servicii”, a declarat Matthias Wünsche, responsabil cu managementul pieţelor şi inovaţia în cadrul Allianz Partners.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO