Bănci și Asigurări

Visa: România ocupă locul trei în Europa la plăţile digitale în transportul public, după Marea Britanie şi Polonia

Visa: România ocupă locul trei în Europa la plăţile...

Autor: Cristina Bellu

09.04.2021, 00:00 574

Deţinătorii de carduri Visa au realizat în decembrie 2020 aproximativ 900.000 de tranzacţii contactless pentru plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun la nivel naţional, ceea ce plasează România pe locul trei în Europa în privinţa utilizării plăţilor digitale în domeniul transportului public, fiind devansată în clasamentul european doar de Marea Britanie şi de Polonia.

Ţara noastră este urmată la mare distanţă de Italia şi Franţa, ceea ce demonstrează avansul puternic al plăţilor electronice din România şi o schimbare a comportamentului de plată al românilor, care au înţeles avantajele tehnologiilor de plăţi, notează o analiză a Visa. Compania de Transport Public Cluj-Napoca şi Metrorex se află în top zece companii din sectorul transportului în Europa în funcţie de numărul plăţilor digitale efectuate de călători.

„Pe măsură ce populaţia urbană creşte, transportul în comun este supus presiunii de a deplasa cât mai mulţi oameni prin sistem, cât mai rapid cu putinţă“, spune Elena Ungureanu, country manager Visa în România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO