Bănci și Asigurări

Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Ţiriac: Numărul daunelor pe asigurări de sănătate îl depăşeşte pe cel de pe asigurări auto

Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Ţiriac

Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Ţiriac

Autor: Anelis Baciu

22.05.2019, 07:39 807

Poliţele de sănătate sunt frecvent utilizate de asiguraţi, numărul dosarelor de daună pe acest segment fiind mai mare decât numărul dosarelor de daună pe segmentul auto la nivelul Allianz-Ţiriac, în pofida faptului că subscrierile din asigurările de sănătate au o valoare semnificativ mai mică faţă de subscrierile pe segmentul auto.

„Asigurările de sănătate reprezintă aproximativ 5% din portofoliul nostru, însă numărul dosarelor de daună este mai mare decât numărul dosarelor de daună pe care le avem pe segmentul auto, care reprezintă circa 50% din totalul portofoliului. Există o presiune mare pe resurse în piaţa asigurărilor de sănătate şi există riscul ca asigurătorii să cadă în capcana de a vinde rapid, fără să fie pregătiţi să gestioneze până la capăt tot procesul“, a explicat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac, al doilea cel mai mare asigurător local şi cel mai mare jucător din piaţa poliţelor de sănătate.

Allianz are în prezent peste 100.000 de clienţi pe segmentul asigurărilor de sănătate, adică aproape 30% din numărul total de clienţi din piaţă.

Românii sunt tot mai interesaţi de achiziţia asigurărilor care includ în acoperiri riscul de producere a bolilor grave, tendinţa fiind generată de majorarea veniturilor pe de o parte şi de creşterea incidenţei bolilor grave pe de altă parte, potrivit lui Şoncutean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO