Bănci și Asigurări

Viorel Vasile, Safety Broker: Prima lună din 2021 şi-a păstrat trendul cu creşteri semnificative la asigurările de garanţii, sănătate şi o creştere mai mică pe RCA

Viorel Vasile, CEO al Safety Broker

Viorel Vasile, CEO al Safety Broker

Autor: Mircea Nica

14.02.2021, 09:35 300

Safety Broker a lansat aplicaţia MySafety pentru a simplifica cât mai mult procesul de achiziţie a poliţelor RCA şi Travel, iar în curând va lansa şi poliţa Casco Pay As You Drive în parteneriat cu Asirom, care se va regăsi şi în MySafety.

Prima lună a anului 2021 aduce acelaşi trend ca în 2020, cu creşteri semnificative pe liniile de garanţii şi sănătate şi o creştere mică pe linia de asigurări auto obligatorii (RCA), susţine Viorel Vasile, CEO al Safety Broker.

„Asigurările obligatorii RCA nu au fost influenţate în mod substanţial la finalul anului 2020. Subscrierile RCA în primele 9 luni ale anului 2020 au crescut cu circa 4,6% faţă de perioada similară a anului anterior, compa­ra­tiv cu 6,5% creştere în 2019 faţă de 2018. Aceasta în contextul în care prima medie anua­li­zată a fost cvasiconstantă, cu o scădere minoră de până la 1%“, a spus Viorel Vasile pentru ZF.

El a mai menţionat că tendinţa de digita­li­zare a pieţei de asigurări, dar şi contextul pandemic au determinat crearea unor soluţii prin care clienţii să îşi achiziţioneze asigurarea de la distanţă.

Safety Broker a lansat aplicaţia MySafety, dezvoltată în parteneriat cu Life is Hard, pentru a simplifica cât mai mult procesul de achiziţie a poliţelor RCA şi Travel, iar în curând va lansa şi poliţa Casco Pay As You Drive în parte­ne­riat cu Asirom, care se va regăsi şi în MySafety.

„Practic, scopul aplicaţiei MySafety, dezvoltat este de a veni în sprijinul clienţilor care doresc să achiziţoneze asigurarea RCA sau Travel, folosind mijloace sigure care permit păstrarea distanţei sociale. Momentan aplicaţia îţi permite să soliciţi consultanţă pentru celelalte tipuri de asigurări direct de la un consultant Safety Broker, iar pe viitor scopul aplicaţiei este de a oferi clienţilor toate tipurile de asigu­rări la un click distanţă. Acum se lu­crează la strategia de implementare a asigu­rărilor de locuinţă“, a explicat Viorel Vasile.

Noutatea acestei soluţii este sistemul OCR (Optical Character Recognition), care preia automat datele la o simplă scanare sau fotografiere a documentelor cu telefonul.

„Pentru a simplifica cât mai mult procesul de achizţie direct de către client, aplicaţia are integrat sistemul OCR, care preia automat datele la simpla scanare sau fotografiere a do­cu­mentelor cu telefonul. Cât despre decon­tarea directă, în prezent aplicaţia îţi permite să bi­fezi opţiunea de decontare directă sau să achi­ziţionezi RCA fără aceasta. Pe viitor, o dată cu intrarea în vigoare a modifcărilor legis­lative vom actualiza aplicaţia şi în acest sens“, a mai adăugat Viorel Vasile.

CEO-ul Safety Broker a mai spus că achi­ziţia se face 100% online, plata se efec­tuea­ză cu cardul, iar după confirmarea plăţii, poliţa poate fi descărcată direct din aplicaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO