Bănci și Asigurări

Violeta Ciurel, directorul ING Nederlanden, a devenit presedintele UNSAR

22.04.2004, 00:00 33



Ascensiunea asigurarilor de viata in industria asigurarilor din Romania se vede si la nivelul organizatiei profesionale a companiilor de profil.



Uniunea Nationala Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), in care sunt incluse companiile de asigurari care detin peste 60% din piata asigurarilor, are din aceasta saptamana un nou director general: Violeta Ciurel, directorul general al companiei ING Nederlanden Asigurari de Viata. Mandatul este de patru ani.



Violeta Ciurel, profesor universitar la Academia de Studii Economice, se intoarce astfel intr-o pozitie cheie in cadrul UNSAR. Ciurel a fost secretar general al acestei organizatii intre 1995 si 1997, cand a fost recrutata de ING pentru dezvoltarea diviziei de asigurari de viata in Romania.



Presedintele UNSAR a fost intre 1997-2004, adica timp de doua mandate, directorul general al companiei de asigurari Allianz-Tiriac, Cristian Constantinescu.



Noii membri in Comitetul de Directie sunt reprezentantii companiilor Allianz-Tiriac, Asiban, Garanta, Interamerican, Generali si Ardaf.



UNSAR are 20 de membri si detine circa 65% din piata asigurarilor calculat la nivelul primelor brute subscrise.



Organizatia a fost condusa intre 1994-1997 de Emil Boldus, unul din cei mai vechi profesionisti ai industriei asigurarilor din Romania, care a fost presedintele companiei de asigurari Generali Romania.



In industria asigurarilor mai exista o organizatie profesionala, APAR (Asociatia Profesionala a Asiguratorilor din Romania), din care fac parte Asirom, cea mai mare companie din punct de vedere al incasarilor totale (asigurari de viata si generale), Omniasig si AIG Romania. APAR a fost infiintata in ianuarie 2003.



Aceste companii au fost si ele membre ale UNSAR, dar nu s-au considerat suficient de reprezentate de acest organism, apreciind ca nu a fost suficient de activ, si au iesit din organizatie.



UNSAR, care a anuntat in toamna trecuta ca asteapta inscrieri pentru un post de director executiv, a amanat luarea unei decizii in acest sens.
sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO