Bănci și Asigurări

VIG: Achiziţia planificată a companiilor Aegon din Europa Centrală şi de Est este blocată temporar de Ungaria

VIG: Achiziţia planificată a companiilor Aegon din...

Autor: Claudia Medrega

08.04.2021, 00:00 450

Ungaria nu este de acord cu vânzarea Aegon către Vienna Insurance Group (VIG), asigurătorul austriac fiind informat de către ministrul de interne maghiar că va fi refuzată aprobarea pentru vânzarea companiilor Aegon din Ungaria către un investitor străin, potrivit informaţiilor transmise de VIG.

Asigurătorul austriac VIG aminteşte că este prezent în Ungaria din 1996. Spre finalul anului 2020 asigurătorul austriac Vienna Insurance Group a anunţat încheierea unui acord pentru preluarea businessurilor grupului olandez Aegon din domeniul asigurărilor de viaţă şi non-viaţă, al pensiilor private şi al managementului de active din România, Ungaria, Polonia şi Turcia.

Acordul a fost semnat în noiembrie 2020 pentru o valoare de 830 mil. euro şi reprezintă una dintre cele mai mari tranzacţii încheiată anul trecut în regiune, în domeniul financiar. VIG susţine acum că, după semnarea cu succes a contractului de cumpărare a asigurătorului olandez Aegon din Europa Centrală şi de Est a început discuţiile obişnuite şi procedurile de aprobare cu autorităţile locale, iar în Ungaria, au fost iniţiate rapid discuţii constructive cu ministrul finanţelor.

În România, VIG este prezent prin companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, iar Aegon este activ în domeniul asigurărilor de viaţă şi al pensiilor private din 2007. Achiziţia Aegon de către VIG este supusă aprobării autorităţilor de reglementare şi organismelor antitrust şi urmează să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2021. Claudia Medrega

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO