Bănci și Asigurări

VIG a revenit pe profit în 2016. Câştigul din România a ajuns la 3,5 mil. euro, după pierderi de 46 mil. euro în 2015

VIG a revenit pe profit în 2016. Câştigul din România...

Autor: Anelis Baciu

24.03.2017, 00:06 550
Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), cel mai mare grup străin din piaţa locală de asigurări, a înregistrat anul trecut un profit brut de 3,5 milioane de euro în Romania, faţă de o pierdere de 46,4 milioane de euro în 2015.

"Suntem mulţumiţi de rezultatele financiare înregistrate de companiile din România. Toate trei au fost pe profit anul trecut. Rezultatul financiar de anul trecut este unul foarte bun în comparaţie cu pierderea raportată în 2015. Este însă primul pas. Mai este spaţiu de îmbunătăţire", a declarat Roland Groll, membru în board-ul VIG şi preşedinte al Consiliului de administraţie al Omniasig, cel mai mare asigurător local din portofoliul austriecilor.

Rezultatele prezentate de VIG cumulează afacerile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, cele trei companii locale pe care le deţine.

Cea mai mare parte a businessului VIG în Romania este concentrată pe nişa asigurărilor auto obligatorii, RCA-ul ajungând să reprezinte şi jumătate din portofoliul local al VIG. VIG este asigurătorul local care s-a detaşat anul trecut în topul creşterilor subscrierilor din RCA. După falimentul Astra Asigurări, VIG prin intermediul Asirom a devenit cel mai mare jucător din piaţa RCA, cu o cotă de peste 20%. În trecut, grupul VIG se plângea frecvent de tarifele mici, de dum ping, pe care asigurători precum Astra sau Carpatica Asig le practicau. Iar acum grupul a ajuns să fie lider pe RCA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO