Bănci și Asigurări

Vienna Insurance Group înregistrează o pierdere contabilă de 75 mil. euro pe afacerile din România

Vienna Insurance Group înregistrează o pierdere...

Autor: Vlad Popescu

20.08.2013, 13:58 875

Astfel, VIG a efectuat o depreciere de 75 milioane euro a fondului comercial (goodwill) la operaţiunile de asigurări generale din România, decizie luată pe baza datelor pentru primele şase luni ale acestui an, potrivit unui comunicat transmis marţi de grup.

Conform standardelor internaţionale de contabilitate (IFRS), astfel de deprerieri sunt înregistrate în contul de profit/pierdere.

Primele brute subscrise de companiile VIG în România au scăzut în primul trimestru cu 24,8%, la 101,2 milioane euro, iar pierderile au însumat 2,9 milioane euro, pe fondul situaţiei dificile din piaţă, îndeosebi în zona asigurărilor auto, a anunţat compania în luna mai.

Vienna Insurance Group (VIG) deţine în România companiile Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă.

Primele subscrise de companiile din grupul VIG pe segmentul asigurărilor generale au scăzut cu 26,8%, de la 107 milioane euro la 78,3 milioane euro.

În domeniul asigurărilor de viaţă, primele subscrise de VIG în România au scăzut cu 17,1%, de la 27,7 milioane euro la 23 milioane euro.

VIG este un grup de asigurări cu activităţi extinse în Europa Centrală şi de Est. Cele mai mari pieţe ale companiei sunt Austria, Cehia, Slovacia, Polonia şi România.

La nivel internaţional, VIG a raportat pentru primul trimestru al acestui an prime brute subscrise de 2,7 miliarde euro, în scădere uşoară faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut.

Profitul net al companiei după plata intereselor minoritare a urcat totodată cu 5,2%, la 123,8 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO