Bănci și Asigurări

Vienna Insurance Group a avut anul trecut pierderi de 12,8 milioane euro în România

VIG a avut anul trecut în România pierderi de 12,8 milioane euro

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

29.03.2012, 11:02 178

Vienna Insurance Group (VIG) a avut anul trecut în România pierderi de 12,8 milioane euro, faţă de un profit înainte de taxe de 28,5 milioane euro în anul anterior, în urma scăderii primelor brute subscrise cu 4,8%, la 502,9 milioane euro, din cauza condiţiilor economice dificile.

"Situaţia economică din România este afectată de impactul măsurilor de consolidare (fiscală - n.r.) şi, în consecinţă, de evoluţia economică slabă. Situaţia afectează şi sectorul asigurărilor, în particular segmentul de leasing auto", se arată într-un comunicat transmis joi de grupul austriac.

Pierderea a fost cauzată de ajustarea creanţelor aferente primelor, de scăderea afacerilor pe segmentul de leasing auto şi de evoluţia revendicărilor poliţelor de asigurare auto.

Pe asigurări de viaţă, primele subscrise de grup au crescut cu 8,4% anul trecut, la 101 milioane euro, în principal datorită vânzărilor efectuate prin BCR.

În domeniul asigurărilor generale, primele brute subscrise de VIG în România au scăzut cu 7,6%, la 401,9 milioane euro.

Grupul austriac estimează că are o cotă de piaţă de 29% în sectorul român al asigurărilor.

VIG controlează în România patru companii de asigurări, respectiv Asirom, Omniasig, BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă.

În luna august a anului trecut, acţionarii Omniasig Vienna Insurance Group şi cei ai BCR Asigurări au aprobat fuziunea preliminară a celor două companii, care ar trebui să fie finalizată la 1 aprilie 2012.

Potrivit proiectului de fuziune, BCR Asigurări îşi va schimba denumirea în Omniasig Vienna Insurance Group după finalizarea procesului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO