Bănci și Asigurări

Videoconferinta ZF BT De ce sa alegi factoring pentru compania ta? Dani Enulescu, Rainbow International Distribution: Prin factoring ai posibilitatea de a-ţi creşte cifra de afaceri

Videoconferinta ZF BT De ce sa alegi factoring pentru...

Autor: Ramona Cornea

22.09.2020, 12:47 173

Dani Enulescu, General Manager al companiei Rainbow International Distribution, afirmă că prin opţiunea bancară de factoring companiilor pot ajunge la creşterea portofoliului de produse, a numărul de clienţi şi, implicit, a cifrei de afaceri.

”Pe lângă această metodă de finanţare pe care o oferă factoringul, ai posibilitatea de a îţi creşte cifra de afaceri prin încasarea creanţelor. Când ne-am apucat de această opţiune bancară, noi vindeam doar telefoane mobile, iar prin factoring am ajuns să vindem inclusiv espresoare, aspiratoare. Prin încasarea aceasta rapidă a banilor am putut să ne extindem aria de produse pe care le vindem. Odată cu produsele a crescut şi numărul clienţilor noştri”, a declarat Dani Enulescu în cadrul videoconferinţei De ce sa alegi factoring pentru compania ta?, organizată de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania.

Ce a mai declarat Dani Enulescu:

·         Eu apelez la factoring de 5 ani de zile pentru că noi nu putem să susţinem termene de plată în România – termenele sunt de la 60 de zile până la 360 de zile.

·         Trec prin factoring cam 50 – 60% din cifra de afaceri

·         Nu poţi să faci factoring dacă nu ai un credit bancar. Noi le avem pe amândouă, lucrăm cu ambele variante.

·         Diferenţele dintre factoring şi creditul bancar constau în costuri. Costul de factoring este mai mare, însă ai posibilitatea de a încasa banii mai rapid.

·         Rainbow se ocupă cu distribuţia de produse IT către partenerii locali. Anul acesta am deschis şi un magazin propriu pentru clienţii finali. Acest an a fost o provocare, ţinând cont de începutul de an – martie şi aprilie, însă este un an mult mai bun din punct de vedere al profitului şi al cifrei de afaceri.

·         Anul trecut am avut cifră de afaceri de 8 mil. euro şi anul acesta ne îndreptăm spre 10 mil. euro. Ne-a ajutat foarte mult online-ul.

.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO