Bănci și Asigurări

Videoconferinta ZF BT De ce sa alegi factoring pentru compania ta? Sorin Cîrjan, Intelligent Projects: Factoringul ajută foarte mult companiile în zona de creştere a businessului

Videoconferinta ZF BT De ce sa alegi factoring pentru...

Autor: Ramona Cornea

22.09.2020, 12:41 99

Sorin Cîrjan, cofondator al companiei Intelligent Projects, afirmă că factoringul ajută companiile să închidă perioada dintre plăţi şi încasări, lucru care ajută companiile să crească în zona de business.

”Şi noi suntem o companie care face încă de la început factoring. Noi ne uităm din mai multe perspective la acest instrument. Pe lângă nevoia de cash care vine din diferenţa termenelor de plată pe care le ai la furnizor şi termenele de încasare pe care le ai în piaţă în care factoringul te ajută să închizi perioada dintre plăţi şi încasări, factoringul te ajută foarte mult în zona de creştere a businessului.  Dacă în piaţă există un potenţial foarte mare pe care compania nu îl poate susţine financiar pentru că ar avea nevoie de nişte investiţii foarte mari, acest gol poate fi acoperit de sistemul de factoring”, a declarat Sorin Cîrjan în cadrul videoconferinţei De ce sa alegi factoring pentru compania ta?, organizată de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania.

Ce a mai declarat Sorin Cîrjan:

·         Dacă selectezi anumiţi parteneri din piaţă, care sunt foarte serioşi şi au perspective financiare foarte bune, înseamnă că vei putea să finanţezi valori mult mai mari în o piaţă nouă, de exemplu.

·         Poţi să creşti extraordinar de mult în o perioadă foarte scurtă doar prin rotaţia stocului şi prin faptul că încasezi foarte repede banii şi poţi să îţi faci stocurile în o perioadă foarte scurtă. În zona de cashflow este foarte important timingul, este important să ai banii atunci când ai nevoie de ei, astfel încât să îi foloseşti mai departe în procesul de vânzare.

·         Am avut o revenire destul de bună după perioada de izolare, poate mai bună decât ne aşteptam. Suntem pe un val bun şi sperăm să o ţinem aşa până la finalul anului. Facem producţie de sucuri naturale şi importăm produse din vestul Europei.

·         Producţia de sucuri naturale a mers foarte bine. Există un trend foarte puternic de a trăi sănătos, de a mânca sănătos, unul care este în creştere.

·         Noi am terminat cu 1,3 mil. euro cifră de afaceri, iar anul acesta nu o să depăşim performanţa de anul trecut, dar sperăm să terminăm la 1,2 – 1,3 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO