Bănci și Asigurări

Videoconferinta ZF BT De ce sa alegi factoring pentru compania ta? Ioana Neacşu, Director Departament Factoring, Banca Transilvania: Factoringul se mulează perfect pe afacere aşa cum este ea construită. Produsul nu presupune garanţii

Videoconferinta ZF BT De ce sa alegi factoring pentru...

Autor: Ramona Cornea

22.09.2020, 10:51 131

Ioana Neacşu, Director Departament Factoring, Banca Transilvania, afirmă că factoringul este mai mult decât o formă de finanţare, este un produs care nu presupune garanţii, unul care se mulează perfect pe afacere aşa cum este ea construită de antreprenor.

”Factoringul se mulează perfect pe afacere aşa cum ţi-ai construit-o tu. Nimeni nu intervine în viaţa companiei, produsul se mulează perfect pe businessul companiei. Produsul nu presupune garanţii, singura garanţie este cesionarea relaţiei comerciale. Prin intermediul produsului, companiile beneficiază şi de o evaluare a portofoliului de clienţi. Cu această ocazie şi compania îşi poate structura strategia de vânzări în funcţie de calitatea partenerilor. Cel mai important este să învăţăm să folosim informaţiile în folosul nostru, iar companiile să folosească fiecare info în interesul ei”, a declarat Ioana Neacşu în cadrul videoconferinţei De ce sa alegi factoring pentru compania ta?, organizată de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania.

Ce a mai declarat Ioana Neacşu:

·         Sunt două costuri – cele pentru servicii şi cele pentru finanţare. În general, costul de factoring variază între 1% şi 3% din valoarea facturii, în funcţie de termenul de plată, termenele între 30 şi 90 de zile. La 90 de zile ajunge la 3% din valoarea facturii.

·         Factoringul a sunat mereu sofisticat, a părut un produs scump, cumva companiile aveau teama ca atunci când apelează la factoring partenerii cred că au probleme financiar, ori factoringul nu este despre o companie cu probleme, este o combinaţie între finanţare, colectare amiabilă de creanţă, administrare de creanţă. Când spunem factoring nu spunem doar finanţare de facturi.

·         Factoringul este un pachet de servicii care oferă clienţilor servicii de colectare amiabilă, administrare de creanţă şi, în varianta fără regres, preluarea riscului de neplată.  Operaţiunea de factoring presupune o achiziţie de creanţe, este o diferenţă faţă de un credit. Banca achiziţionează aceste creanţe, devine proprietarul creanţelor şi le gestionează cum ştie mai bine, în favoarea clientului.

·         Nu putem să comparăm factoringul cu un credit bancar. Factoringul înseamnă finanţare şi alte servicii. Partea de finanţare are drept cost un comision de achiziţie exprimat prin dobândă, iar celelalte servicii, adică colectare, administrare de creanţe, asigurare, îşi au costul cuprins în comisionul de factoring, care se aplică la întreaga valoare a facturii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO