Bănci și Asigurări

Video ZF Live. Mihaela Bîtu, CEO, ING Bank România: Lumea încă accesează credite ipotecare, la un nivel mult mai scăzut, dar se acordă şi credite ipotecare şi credite de nevoi personale

Autor: Miruna Diaconu

13.04.2020, 17:10 967

Mihaela Bîtu, CEO, ING Bank România spune că în această perioadă de incertitudine, mai ales economică, oamenii încă accesează credite pentru achiziţionarea de imobile, dar şi pentru nevoi personale. Deşi cererea a scăzut considerabil pentru creditele ipotecare şi creditele de nevoi personale, încă mai sunt oameni care au astfel de solicitări în această perioadă.

“Luna martie a fost, de fapt, o lună bună pentru că s-au încheiat multe credite care au fost iniţiate înainte de venirea acestei crize, dar şi în săptămânile recente, a fost o cerere undeva la 25-30% la volumul creditelor ipotecare de dinaintea crizei. Există activitate, dacă urmărim statisticile legate de plăţi se vede un impact, dar volumele sunt destul de reziliente, la un moment dat va veni şi un punct de inflexiune dacă această perioadă va dura prea mult”, afirmă Mihaela Bîtu. CEO, ING Bank România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

ING Bank România are până în acest moment aproape 20.000 de cereri de amânare a plăţii ratelor, iar din acest total circa 1.000 sunt persoane juridice, restul fiind persoane fizice. Numărul total de solicitări pentru amânarea ratelor reprezintă 10% din numărul persoanelor împrumutate, dar până la jumătatea lunii mai, când se va termina perioada deschisă pentru astfel de aplicaţii, se aşteaptă ca rata solicitărilor la ING să crească chiar şi până la 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO