Bănci și Asigurări

VIDEO ZF Live. Cristina Cornaci, Avestis, recuperator de bunuri de la debitori: 80% dintre situaţiile care ajung la noi se rezolvă pe cale amiabilă. Au fost totuşi cazuri în care debitorii au folosit bunuri fără să plătească timp de şase ani

Autor: Ştefan Stan

06.04.2017, 21:30 523
Tendinţa finanţatorilor este, de mai mulţi ani, de a găsi soluţii pentru continuarea contractului de leasing sau de credit, în condiţiile în care un contract reziliat nu aduce beneficii. Rolul firmelor de recuperare de bunuri şi creanţe nu ar trebui să fie neapărat de a recupera bunul, ci de a încerca să găsească soluţii benefice ambelor părţi, de a acţiona ca mediator, a declarat Cristina Cornaci, business manager la Avestis, în cadrul emisiunii de business ZF Live.
 
„80% dintre situaţiile care ajung la noi se rezolvă pe cale amiabilă, fie prin predarea bunului sau achitarea creanţelor, fie prin găsirea unor soluţii de releasing, perioadă de graţie etc. Trebuie să încercăm să găsim soluţii pentru a eficientiza sistemul financiar. O reziliere înseamnă angrenarea unor costuri suplimentare pentru finanţatori. Serviciile noastre se îndreaptă mai ales către finanţatori, respectiv societăţi de leasing, noi acţionăm ca mandatari pentru recuperarea unor bunuri de la debitori“, a spus Cristina Cornaci. Una dintre problemele pentru care se ajunge la executare silită este că nu există o comunicare deschisă între debitor şi finanţator pentru a găsi o soluţie. În cazul în care nu doreşte efectiv să se dea curs solicitărilor creditorului, se va ajunge totuşi la executare silită. Pentru a se impune, firma de recuperare, prin intermediul executorului, cere ajutorul forţelor statului, cum ar fi jandarmeria sau poliţia.
 
„Sunt şi situaţii când executarea silită se realizează amiabil, fără să fie nevoie de forţă. Este o enigmă de ce atunci când ştii că nu ai respectat o obligaţie contractuală nu dai curs dispoziţiilor din contract“, a spus managerul Avestis.
 
„Cei mai mulţi debitori se sustrag de la îndeplinirea obligaţiilor. Când e vorba de bunuri mobile, le ascund. Le duc din locul unde le ţineau în mod curent şi le ascund. Legislaţia nu ne ajută, iar mulţi debitori fac tot felul de contestaţii, mai mult sau mai puţin fondate, pentru a utiliza bunul gratis pentru cât mai multă vreme, până vor fi executaţi silit“, a adăugat ea. Cristina Cornaci susţine că în cazurile în care debitorul încearcă să amâne achitarea datoriilor sau înapoierea bunului, o lună două în care bunul este folosit „gratis“ este un caz fericit. „Au fost cazuri în care debitorii au folosit bunuri fără să plătească timp de şase ani. Debitorul a înaintat multe litigii, s-a sustras de la îndeplinirea obligaţiilor din hotărârile judecătoreşti, iar apoi a ascuns bunul. Acestea sunt totuşi excepţii, foarte rare.“
 
Modificările frecvente ale legislaţiei, soluţiile neunitare în cadrul aceleiaşi instanţe, lacunele legislative sunt proble­me­le enumerate de managerul de la Avestis, situaţii care împiedică firma să aibă o intervenţie promptă. Legislaţia în România e în fa­voa­rea debitorului, nu în favoarea creditorului. Creditorul pare pus în situaţia de a face foarte multe proceduri, tocmai pentru a-l determina pe debitor să îşi îndepli­nească obligaţiile contractuale, a spus ea.
 
Una dintre problemele cu care se confruntă firmele de recuperări este legată de schimbările de legislaţie şi de cine primeşte mandatul să execute silit un debitor.
 
„ Din 2007, de când lucrez în domeniu, a fost atribuită alternativ fie executorului judecătoreşti sau instanţei de executare. În timpul acesta am avut dosare pe roll care erau în curs şi executarea se făcea de executor judecătoresc, spre exemplu, dacă legislaţia se schimba, iar debitorul făcea contestaţie, mandatul primit de executor nu mai era valabil, iar hotărârea a fost anulată“, a explicat Cristina Cornaci.
 
În ultima perioadă, finanţatorii au acordat o deosebită atenţie persoanelor fizice şi juridice care beneficiază de finanţare, iar garanţiile ce trebuie aduse au crescut substanţial substanţiale. Se acordă mai greu finanţare faţă de anii 2007-2008.
 
În utlimii ani, s-a dezvoltat semnificativ sectorul recuperărilor pe partea de echipamente şi utilaje agricole, dar piaţa auto este dominantă. Cam 80% din bunurile care se dau spre recuperare vin din piaţa auto.
 
„Cele mai mari bunuri recuperate de noi au fost nişte macarele. Avem situaţii în care bunurile pot ajunge şi la un milion de euro, spre exemplu un utilaj mai special de producţie. De obicei aceste utilaje sunt fie în hale, fie pe proprietăţi private. De cele mai multe ori, debitorii colaborează pe acest segment, pentru că vorbim de persoane juridice. Am avut şi situaţii în care a trebuit să folosim procedura executării silite“.
 
 
Ce a mai declarat Cristina Cornaci la ZF Live
 
Un bun poate fi recuperat şi în câteva zile, dar şi în câţiva ani. Cele mai multe bunuri se recuperează în primele luni sau săptămâni după ce se activează dosarul. Dacă nu intervin în primele săptămâni, intervine procedura executării silite.
 
Avem câteva mii de dosare pe an. Avem echipă pe Bucureşti şi echipă pe anumite zone din ţără. Avem aproximativ 20 de oameni. O parte dintre angajaţii şi colaboratorii noştri, care fac procedura de reposesie de bunuri, se mişcă în toată ţara, dar vorbim şi de cei care fac procedurile judiciare.
 
Un debitor când se apără poate să conteste creanţa, pentru că el când nu plăteşte acumulează penalităţi. Se invocă fie emiterea acestor penalităţi sau invocarea unor clauze abuzive, fie aspecte cu privire la creanţă. Din ce este compusă suma pentru care eu îl execut, cum s-a calculat suma, cum s-a ajuns acolo.
 
Eu am încercat să aduc pe piaţă o firmă de recuperări, nu neapărat care vine şi aduce bunurile la loc, dar care găseşte mai degrabă soluţii pentru finanţatori.
 
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO