Bănci și Asigurări

Analiştii CFA România anticipează majorarea dobânzii Robor

Analiştii CFA România anticipează majorarea dobânzii...

Autor: Departament Economic

26.04.2016, 10:34 18817

“Majorarea s-a datorat ambelor componente. Astfel, indicatorul condiţiilor curente a fost de 68,3, valoare în creştere cu 6,3 puncte, iar indicatorul anticipaţiilor a crescut cu 3,3 puncte la valoarea de 55,5 puncte.”

În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni a consemnat un curs de 4.4500 (faţă de 4.4600 în luna anterioară), iar pentru orizontul de 12 luni de 4.4550 (faţă de 4.4500 în exerciţiul anterior).

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti, îngheţate în timp, departe de zgomotul şi agitaţia marilor oraşe. Galerie FOTO spectaculoasă

Cel mai colorat maraton: cum arată Color Run de la înălţime. Galerio FOTO. VIDEO

Trebuie să încerci! Oaza din subteran: Cafenea, cinema 3D, restaurant la 120 de m adâncime. Galerie FOTO

Un loc rupt din altă lume şi alt timp. Galerie foto fabuloasă cu cel mai scump hotel de pe glob. Cum arată paradisul unde fiecare cameră a costat 7 milioane de dolari

În acelaşi timp, 73% dintre membrii CFA România anticipează majorarea ratelor de dobândă pentru scadenţele scurte (Robor la trei luni), iar 85% anticipează majorarea ratelor de dobândă pentru scadenţele pe termen mediu (cinci ani).

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică a fost lansat de către CFA România, în luna mai 2011, pentru a cuantifica anticipaţiile analiştilor finaniari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

Acesta ia valori între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească) şi este calculat pe baza unor întrebări cu privire la: condiţiile curente (referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii) şi anticipaţiile (pentru un orizont de timp de un an pentru: mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal la nivel de economie şi evoluţia averii personale la nivel de economie).

Pe lângă întrebările necesare pentru calculul indicatorului de încredere macroeconomică, sondajul evaluează şi anticipaţiile, tot pentru un orizont de timp de un an, pentru rata inflaţiei, ratele de dobândă, cursul de schimb EUR/RON, indicele bursier BET, condiţiile macroeconomice globale şi preţul petrolului. Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni, iar participanţii sunt membri ai CFA România şi candidaţii pentru nivelurile II şi III ale examenelor CFA, un program de educaţie pentru profesioniştii din domeniul financiar. În prezent, CFA România are 180 de membri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO