Bănci și Asigurări

Veniturile ING Bank România s-au majorat în primul semestru cu 4%, la 1,05 de miliarde de lei, iar profitul net s-a redus cu 17%, la 320 milioane lei

Veniturile ING Bank România s-au majorat în primul...

Autor: Roxana Rosu

17.08.2020, 13:09 258

Veniturile totale ale ING Bank România s-au majorat în primul semestru al anului cu 4%, la 1,05 de miliarde de lei, iar profitul net s-a redus cu 17%, ajungând la 320 de milioane de lei.

În acelaşi timp, portofoliul de credite a crescut cu 2%, la 27,9 de miliarde de lei, creditarea pentru persoane fizice avansând mai rapid decât în cazul companiilor şi deţinând o pondere de 61%.

Portofoliul de depozite a avansat cu 24%, la 41 de miliarde de lei, în contextul în care clienţii au fost mai preocupaţi de soluţiile de economisire. La ora actuală, peste 36% dintre clienţii ING persoane fizice au un cont de economii.

Costurile operaţionale ale băncii au fost în creştere cu 6% faţă de anul trecut, ajungând la 479 de milioane de lei, în special ca urmare a creşterii numărului de salariaţi şi a fondului de salarii. Costurile cu provizioanele au crescut în acest semestrul cu 94%, la 200 de milioane de lei, în anticiparea efectelor economice negative ale crizei sanitare, având în vedere contextul nefavorabil din anumite sectoare economice şi creşterea ratei şomajului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO