Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Vara a adus mai multe credite pentru firme. Creditarea corporate nouă în lei a accelerat în iulie şi a depăşit 3 mld. lei, maximul ultimelor 12 luni. Creditarea în valută, tot în declin

♦ Volumul creditelor corporate noi în lei a avansat în iulie până la 3,1 mld. lei, atingând maximul ultimelor 12 luni, dar a rămas sub nivelul din iulie 2019 ♦ Cumulat, în 7 luni din 2020 creditele corporate în lei au depăşit 16 mld. lei, fiind cu 0,3% peste 7 luni din 2019 ♦ Dacă adăugăm şi creditele corporate noi în euro, totalul pe 7 luni din 2020 se apropie de 23 mld. lei ♦ Dobânda medie la creditele corporate noi în lei a oscilat în 7 luni între 4,48% şi 6,1%, minimul fiind în iulie.

Băncile de pe piaţa româ­nească au acordat com­paniilor credite noi în lei de 3,1 mld. lei în luna iulie 2020, reprezentând maximul ultimelor 12 luni, vara venind cu o intensificare a împrumuturilor corporate, după ce în primăvară cre­ditarea s-a prăbuşit în contextul blocajului determinat de starea de urgenţă impusă în urma pandemiei de COVID-19.

Unul dintre factorii care ar fi putut să impulsioneze creditarea pentru firme este programul guvernamental IMM Invest prin care statul român, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, garantează în proporţie de 80% sau 90% din valoarea creditelor acordate pentru finanţarea IMM-urilor, în funcţie de tipul companiei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.