Bănci și Asigurări

Vânzările de poliţe Casco le-au depăşit pe cele de RCA în portofoliul Omniasig în S1

Vânzările de poliţe Casco le-au depăşit pe cele de...

Autor: Anelis Baciu

13.09.2016, 00:05 221
Omniasig, companie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a vândut în intervalul ianuarie-iunie a acestui an asigurări auto facultative Casco în valoare de 173 milioane de lei (39 mil. euro), în creştere cu circa 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Subscrierile din asigurări Casco au depăşit astfel subscrierile din asigurări RCA care au scăzut în primele şase luni ale anului cu 26%, până la 134,6 milioane de lei (30 mil. euro). Asigurările Casco au ajuns să reprezinte la finalul lunii iunie aproape 40% din portofoliul total al Omniasig, în timp ce poliţele RCA au o pondere de sub 30%. Acţionarul Omniasig Vienna Insurance Group pare să aibă o strategie complet diferită la Omniasig faţă de Asirom, cealaltă companie care activează pe segmentul poliţelor generale pe care o are în portofoliul local.
 
Astfel, dacă Omniasig şi-a redus expunerea pe segmentul asigurărilor auto obligatorii, Asirom a accelerat vânzările de RCA, ajungând să fie lider pe acest segment cu o cotă de piaţă de peste 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO