Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Vânzările de asigurări de garanţii s-au dublat, depăşind asigurările de sănătate. Piaţa asigurărilor a ajuns după 9 luni la subscrieri de 8,5 mld. lei

Piaţa asigurărilor din România a înregistrat după 9 luni din 2020 o creştere cu 4,8% faţă de perioada similară din 2019, ajungând la subscrieri de 8,5 mld. lei. Cele mai mari creşteri le-au înregistrat segmentele asigurărilor de garanţii şi de sănătate, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supaveghere Financiară (ASF).

Asigurările de garanţii, un segment care în anul 2020 a cres­cut suficient încât să fie inclus în raportările ASF, au înre­gistrat o creştere semnificativă, aproape dublându-şi volumul subscrierilor în primele nouă luni din 2020, până la 364 mil. lei. Aceste asigurări au depăşit volumul subscrierilor înregistrat de asigurările de sănătate în aceeaşi perioadă, de 351 mil. lei, care au crescut cu 18% faţă de nouă luni din 2019.

Piaţa RCA a rămas cu o concentrare mare, ajungând după 9 luni din 2020 la subscrieri de 2,94 mld. lei, în creştere cu 4% faţă de 2019.

Subscrierile totale pe asigurări generale au ajuns la 6,87 mld. lei, în creştere cu 6,3% la finalul primelor nouă luni din 2020, comparativ cu 2019. Volumul subscrierilor pe asigurările de viaţă a scăzut cu 1,3% la 1,64 mld. lei.

Primele trei companii de asigurări, care conduc clasa­mentul asigurărilor generale după 9 luni din 2020 sunt City Insurance, Euroins şi Omniasig, cu subscrieri de peste 950 mil. lei. Pe segmentul asigurărilor de viaţă, liderul topului este NN Asigurări de Viaţă, urmat de Metropolitan Life şi BCR Asigurări de Viaţă.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.