Bănci și Asigurări

Va fi tot mai greu să ajungi preşedinte de bancă sau să preiei o poziţie de top. Noul regulament al BNR este mult mai dur

Va fi tot mai greu să ajungi preşedinte de bancă sau...

Autor: Mircea Nica

22.06.2021, 08:30 563

La finalul anului trecut, BNR a adoptat prevederile europene legate de manage­men­tul băncilor, respectiv criteriile care trebuie în­deplinite de cei care vizează o poziţie de con­ducere, o poziţie cheie într-o bancă sau membru în Consiliul de Administraţie.

Pentru a ajunge în top management trebuie să ai o experienţă cumulată de 10 ani, în ultimii 12 ani, în cadrul băncilor sau a altor instituţii financiare, supuse supra­ve­gherii unei autorităţi competente, din care tre­buie să ai 6 ani în funcţii de conducere sau în funcţii-cheie, în cazul directorului general şi al preşedintelui directoratului.

Pentru a ocupa o poziţie în top manage­ment, de exemplu vicepreşedinte, trebuie să ai o experienţă cumulată de 10 ani, din ulti­mii 12 ani, dar şi cinci ani într-o funcţie de con­ducere anterioară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO