Bănci și Asigurări

Utilizatorii de trotinete şi biciclete electrice îşi pot face o asigurare care acoperă daunele produse altor persoane, în limita a 1000 de euro

Utilizatorii de trotinete şi biciclete electrice îşi...

Autor: Roxana Rosu

27.01.2020, 13:37 536

Omniasig a lansat o asigurare pentru utilizatorii de trotinere şi biciclete electrice care acoperă daunele produse terţilor, noul produs fiind inclus în poliţa de răspundere civilă a persoanelor fizice.

Valoarea daunelor care decurg din utilizarea trotinetelor şi / sau bicicletelor electrice şi care sunt acoperite de către asigurător este în limita maximă de 1.000 euro.

În cazul trotinetelor şi bicicletelor electrice, riscurile acoperite includ daune materiale, vătămări corporale şi deces.

Astfel, sunt acoperite daunele cauzate în timpul deplasărilor pe drumurile şi doar pe pistele special amenajate, produse de persoanele cu vârsta de peste 14 ani şi care utilizează trotinete sau biciclete electrice a căror viteză maximă nu depăşeşte viteza de 25 km/h.

Asiguratul beneficiază de protecţie pentru o gamă extinsă de riscuri, cum ar fi cheltuielile din procesul civil, în situaţia în care acesta a fost obligat la repararea prejudiciului cauzat sau cheltuielile efectuate de către terţul păgubit în procesul civil, în situaţia în care asiguratul a fost obligat la plata unor despăgubiri prin hotărâre judecătorească definitivă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO