Bănci și Asigurări

Utilizatorii aplicaţiei George de la BCR pot obţine certificate digitale calificate pentru semnătură electronică de la Trans Sped, direct din platformă. „Clienţii care mergeau la ghişeu sau foloseau servicii de curierat pentru semnarea actelor vor putea face asta direct din faţa ecranului“

Mario Stoica, director operaţional Trans Sped

Mario Stoica, director operaţional Trans Sped

Autor: Roxana Rosu

18.01.2022, 00:05 6713

Utilizatorii platformei George de la BCR vor putea obţine certificate digitale calificate pentru semnături electronice de la Trans Sped, exclusiv online, şi să semneze documente de pe orice dispozitiv (smartphone, tableta, laptop/PC), fără a mai fi nevoie de deplasarea la ghişeu sau semnături olografe.

Certificatele digitale calificate emise de Trans Sped vor putea fi achiziţionate direct din aplicaţia George, folosind soluţia certificată de identificarea video a furnizorului de servicii de încredere. Facilitatea poate fi folosită atât de persoane fizice cât şi juridice, iar certificatul digital calificat va putea fi folosit atât în relaţia cu banca, cât şi în relaţia cu alţi parteneri sau instituţii si parteneri de afaceri.

„Integrarea achiziţiei certificatelor digitale de la Trans Sped în platforma George BCR aduce un dublu beneficiu utilizatorilor. Vor putea să obţină mai simplu semnătura electronică şi vor putea accesa mai uşor serviciile băncii. Certificatul digital calificat înlocuieşte semnătura olografă, având aceeaşi valoare juridică. Astfel, clienţii băncii care erau nevoiţi să se deplaseze fizic la ghişeu sau să recurgă la servicii de curierat pentru semnarea actelor vor putea face asta direct din faţa ecranului, din aplicaţia George. În plus, au şi preţuri preferenţiale“, a declarat Mario Stoica, director operational Trans Sped.

Semnăturile realizate cu aceste certificate digitale calificate sunt recunoscute având valoare juridică similară cu semnătura olografă şi sunt nonrepudiabile în România, Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii.

“Suntem bucuroşi că reuşim să aducem în George încă un serviciu absolut esenţial pentru clienţii noştri: semnătura electronică. Aceasta poate simplifica enorm viaţa utilizatorilor George prin transferul complet în digital a gestiunii şi autorizării documentelor în relaţia cu instituţiile sau cu partenerii comerciali. George este un ecosistem de inovare digitală, care, de la lansare şi până în prezent, s-a dezvoltat continuu, adăugând peste 240 de funcţionalităţi. Pe lângă produsele financiar-bancare, am deschis platforma şi către produse nonbancare şi vom continua să integrăm astfel de beneficii care să răspundă nevoilor de zi cu zi ale utilizatorilor“, a declarat Petruţ Lixandru, şef Departament Canale Digitale de Distribuţie, BCR.

Trans Sped a încheiat în ultimul an mai multe parteneriate şi a derulat proiecte de fintech pe piaţa românească, pentru sistemul financiar - bancar, dar şi proiecte digitale comune cu furnizori de servicii pentru companii, cum sunt ssm.ro sau Konica Minolta România.

Compania face parte şi din consorţiul care va realiza Quantec, cel mai important proiect de cercetare-dezvoltare în domeniul comunicaţiilor cuantice din regiune, din care fac parte Institutul de Ştiinţe Spaţiale, Agenţia Spaţială Română, Universitatea Politehnica din Bucureşti şi alte instituţii din România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO